Runebergin päivän reseptit

Runebergin päivän reseptit

Runebergin päivänä 5.2. leivotaan perinteisiä runebergintorttuja ja sovelletaan tuttuja makuja uusiin muotoihin. Katso parhaat reseptit ja uudet ideat!

Runebergintortut ovat helmikuun klassikkoleivonnaisia

Runebergin päivää vietetään 5. helmikuuta, Suomen kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivänä. Runebergin päivänä on perinteisesti nautittu hillosilmäisiä Runebergin torttuja. Torttuja on saatavilla kaupoissa jo hyvissä ajoin ennen varsinaista Runebergin päivää, ja vilpoisana talvipäivänä Runebergin torttujen leipominen itse on mukavaa ja herkullista ajanvietettä!

Runebergin torttu 2016 (680 x 300)

Runebergintorttujen historia

Runebergintorttujen sanotaan saaneen alkunsa runoilijan kotikeittiössä Runebergin Fredrika-vaimon keksittyä hyödyntää leivän-, pullan- ja kakunmurut leipomuksessaan. Hän koristeli leivonnaiset omenahillolla ja sokerikuorrutuksella. Tarina kertoo Runebergin nauttineen punssilla kostutettuja leivonnaisia aamupalaksi. Tänä päivänä erityisesti monissa lapsiperheissä Runebergin tortut valmistetaan ilman alkoholia.

Runebergin päivän sekä itse Johan Ludvig Runebergin historiasta pääset lukemaan lisää artikkelista täältä.

Runebergintortun tuunatut versiot

Ajan myötä huippu herkullinen runebergintorttu on saanut myös runsaasti uusia moderneja muotoja! Jos kaipaat vaihtelua perinteisiin torttuihin, kokeile näitä reseptejä:

Runebergin vohvelit 2023 (680 x 298) Kuvassa: Runebergin vohvelit