Runebergin päivän reseptit

Runebergin päivän reseptit

Runebergin päivänä leivotaan perinteisiä Runebergin torttuja ja sovelletaan tuttuja makuja uusiin muotoihin. Katso parhaat reseptit ja uudet ideat!

Helmikuun klassikkoleivonnainen

Runebergin päivää vietetään 5. helmikuuta, kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivänä. Runebergin päivänä on perinteisesti nautittu hillosilmäisiä Runebergin torttuja. Torttuja on saatavilla kaupoissa jo hyvissä ajoin ennen varsinaista Runebergin päivää, ja vilpoisana talvipäivänä Runebergin torttujen leipominen itse on mukavaa ja herkullista ajanvietettä!

Runebergin torttujen sanotaan saaneen alkunsa runoilijan kotikeittiössä Runebergin Fredrika-vaimon keksittyä hyödyntää leivän-, pullan- ja kakunmurut leipomuksessaan. Hän koristeli leivonnaiset omenahillolla ja sokerikuorrutuksella. Tarina kertoo Runebergin nauttineen punssilla kostutettuja leivonnaisia aamupalaksi. Tänä päivänä erityisesti monissa lapsiperheissä Runebergin tortut valmistetaan ilman alkoholia.

Torttu on saanut perinteisen lisäksi uusia muotoja: oletko kokeillut Runebergin tiramisua, miniruneberginmuffineita, Runebergin kakkua, Runebergin kääretorttua, Runebergin tähtipullaa tai Runebergin trifleä?