Juhla
Runebergin päivän reseptit

Runebergin päivän reseptit

Runebergin päivänä leivotaan perinteisiä Runebergin torttuja. Katso parhaat reseptit ja uudet ideat!

Helmikuun klassikkoleivonnainen

Runebergin päivää vietetään 5. helmikuuta, kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivänä. Runebergin päivänä on perinteisesti nautittu hillosilmäisiä Runebergin torttuja. Torttuja on saatavina kaupoissa ja leipomoissa jo muutama viikko ennen varsinaista Runebergin päivää. Monissa kodeissa leivotaan Runebergin torttuja myös itse.

Runebergin torttujen sanotaan saaneen alkunsa runoilijan kotikeittiössä Runebergin Fredrika-vaimon keksittyä hyödyntää leivän-, pullan- ja kakunmurut leipomuksessaan. Hän koristeli leivonnaiset omenahillolla ja sokerikuorrutuksella. Tarina kertoo Runebergin nauttineen punssilla kostutettuja leivonnaisia aamupalaksi.

Tänä päivänä erityisesti monissa lapsiperheissä Runebergin tortut valmistetaan ilman alkoholia. Lisäksi torttu on saanut uusia muotoja: oletko kokeillut Runebergin kakkua, Runebergin kääretorttua tai Runebergin trifleä?

Sinua saattaisi kiinnostaa