Saint Patrick's Day ja makuja Irlannista

Saint Patrick's Day ja makuja Irlannista

Irlannin kansallispyhimykselle omistettu Pyhän Patrickin päivä eli Saint Patrick's Day on irlantilaisten kansallinen juhlapäivä ja maailman suurin ravintolatapahtuma. St. Patrick's Dayn vietto 17.3. on yleistynyt myös Suomessa. 

Pyhä Patrik on Irlannin suojeluspyhimys, jonka muistoksi päivää juhlistetaan Irlannin lisäksi erityisesti Englannissa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Vihreä väri ja apilan lehti ovat juhlapäivän symboleja.

Irlannin Dublinissa juhlinta kestää neljä päivää. Lisäksi kymmenet miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa juhlivat päivää. Suomessa Pyhän Patrickin päivää juhlistetaan kymmenissä irlantilaispubeissa. 

Pyhän Patrikin päivän makuja

Irish cream-trifle 2018

Voit juhlistaa Pyhän Patrikin päivää vaikkapa tanssimalla vauhdikasta, Irlannista lähtöisin olevaa Riverdancea, pukeutumalla vihreään tai herkuttelemalla irlantilaistyyppisillä ruoilla.

Irish coffee, erilaiset pitkään muhineet olut-lihapadat sekä herkullisen rapeat fish and chips -annokset sopivat mainiosti päivän henkeen. Vaihtoehto kiireiselle Irlannin ystävälle on hauska lippuvoileipä saarivaltion väreissä. Leivässä maistuvat kurkut, tuorejuusto ja porkkanaraaste. Nopeaksi jälkiruoaksi sopii irish cream trifle.

Sateenkaarikakku

Sateenkaarikakku 2017

Irlantilaisen taruolennon, vihreään nuttuun ja hattuun pukeutuneen menninkäisen tai maahisen, sanotaan kätkevän kultakolikoita sateenkaaren päässä olevaan aarrearkkuun. Irlannin kansallispäivä Saint Patrick’s Day onkin mainio syy leipoa tämä upea sateenkaarikakku

Sateenkaarikakun leipominen vaatii hieman aikaa, mutta upea lopputulos on kaiken vaivan arvoinen. Voit koristella sateenkaarikakun Saint Patrick's dayn henkeen sopivaksi vihreästä sokerimassasta muotoilluilla apilanlehtikoristeilla ja vihreillä koristerakeilla 

Katso alta myös muita reseptivinkkejämme!