1. Suunnittele kattauksen tyyli
Juhlakattauksen tyyli voi olla esimerkiksi modernin raikas, romanttisen kukikas tai jotain ihan muuta. Juhlan luonne tai teema määrittelee kattauksen ilmeen.
2. Laadi lista vieraista
Jos kutsuttuja on paljon, laadi kutsuvieraslista ja tee tarvittaessa istumapaikkavaraukset ja nimikortit.
3. Listaa astiat ja kattauksen tarvikkeet
Tee lista tarvittavista astioista, tarjoiluvälineistä sekä kattauksen oheistarvikkeista. Tarkista kodin tarjoiluastiat, lautaset, lasit ja muut välineet. Kaiken ei tarvitse olla samaa sarjaa tai sävy sävyyn – uskalla yhdistellä eri astiamallistoja sekä värejä. Tarvittaessa lainaa astioita tutuilta tai käänny astiavuokraamon puoleen.
4. Tee hankinnat ajoissa
Hanki ajoissa servetit, tabletit, pöytäliinat ja muut koristeet. Taittele lautasliinat ja silitä pöytäliinat jo hyvissä ajoin ennen juhlapäivää. Pöytäliinaksi kelpaa vaikka kaunis, vanha verho.
5. Luo juhlatunnelmaa kukilla
Aidot kukat tuovat juhlapöytään väriä ja ylellisyyttä. Tee kukkatilaukset hyvissä ajoin ennen juhlia. Kaunis kimppu syntyy myös luonnonkukista ja muista pihan antimista.
6. Kata pöydät ajoissa
Kiillota pöytähopeat sekä muut astiat ja aseta ne paikoilleen jo juhlia edeltävänä päivänä. Varaa valmiiksi myös kukkavaaseja. Tarvittaessa kukat voi asetella myös laseihin, pulloihin tai lasipurkkeihin.
7. Loihdi yhtenäinen ilme juhlatilaan
Jatka kattausteemaa myös juhlapöydän ulkopuolelle. Käytä kattauksen värejä sisustuselementteinä muualla juhlatilassa, esimerkiksi kukissa, kynttilöissä tai makeiskipoissa.