Sinkun kinkku ja muita ideoita pienen perheen joulupöytään

Sinkun kinkku ja muita ideoita pienen perheen joulupöytään

Julkaistu 21.12.2017

Joulu on kinkun sesonkia, mutta pienessä perheessa tai sinkun residenssissä ei kymmenkiloinen kinkku välttämättä ole paras hankinta joulupöytään. Onneksi muitakin maukkaita vaihtoehtoja löytyy oman talouden kokoon sopivissa pakkauksissa. 

Kalkkunaa ja fileetä kinkun tilalle

Noin kilon painoiset kalkkunarullat ja kokonaiset broilerit ovat pienessä taloudessa oiva vaihtoehto suurille joulukinkuille. Myös possun- ja naudanfileet sekä paahtopaisti ovat juhlavia tarjottavia, joita voi valmistaa pienelle perheelle sopivan määrän. Jouluinen kastike antaa annokseen viimeisen silauksen. 

Kinkun ystäväksi tunnustautuva sinkku voi rakentaa joulupöytänsä pikkukinkun ympärille. Kinkun tai kalkkunan tähteet sinkku voi hyödyntää esimerkiksi joulupäivän illanistujaisten tarjoiluissa. Kalkkunarullan tähteistä syntyy pienellä lisämaustamisella vaikkapa versio kalkkunasalaatista, wokista tai kalkkunatacoista ja kinkusta ruokaisa kinkkupiirakka

Pienessä perheessä kannattaa myös joululaatikoita tehdessä kiinnittää huomiota reseptin annosmäärään ja valita omaan joulupöytään pienempiä laatikkoreseptejä. Yli jääneen laatikon voi pakastaa ja sulattaa vaikkapa loppiaisen lounaaksi. Toinen vaihtoehto on korvata laatikko juurespyreellä, jota on helpompi tehdä pienempikin määrä.

Lisää herkullisia joulureseptejä pienen perheen juhlapöytään löydät K-Ruoka.fi:n reseptihausta.

Palvelutiskeiltä ja ateriabaareista juuri oikea määrä jouluherkkuja

K-ruokakaupat ovat kuuluisia erinomaisista palvelutiskeistään. Palvelutiskeiltä saat haluamaasi tuotetta juuri itsellesi sopivan määrän. Laadukkaiden tuotteiden lisäksi palvelutiskien henkilökunta tarjoaa erinomaisia vinkkejä ruoanvalmistukseen.

Palvelutiskistä voi tiedustella sinkulle tai pienelle perheelle sopivia valmiita joulukinkkusiivuja. Joulun kiireiden keskellä kannattaa hyödyntää erityisesti palvelutiskien kalatarjonta. Valmiiksi graavattu lohi, sopiva määrä joulusilliä ja juuri oikean kokoinen lohipala auttavat sinkkua ja pienen perheen kokkia ostamaan oikean määrän ruokaa jouluksi.  

Moniin K-ruokakauppoihin on tullut supersuosittujen salaattibaarien rinnalle ateriabaareja. Näistä asiakas voi ostaa juuri sopivan määrän ruokaa, vaikka vain helpottaakseen arkea joulukiireiden keskellä. Joulusesonki näkyy ateriabaareissa muun muassa mahdollisuutena kerätä oma rosolli valmiista ainesosista. Tarjolla on vaihtelevasti silli- ja sienisalaatteja sekä joululaatikoita.