Survival kit kesän festareille

Survival kit kesän festareille

Päivitetty 24.6.2019

Odotetut kesän festarit ovat taas täällä! Katso tästä festareiden toimivin survival kit eli selviytymispakkaus ja tee elämyksestä entistä mukavampi.

Auringon paahtamiin festaripäiviin

Aurinkovoide

Päivän ajaksi festarireppuun tai -laukkuun kannattaa aurinkoisia päiviä varten varata ehdottomasti aurinkovoide, josta voit lisätä tarpeen mukaan voidetta auringon paahtamalle nenälle ja olkapäille. Vältät näin vähemmän viehättävän rapulookin festaroidessa ja samalla ihosi pysyy suojattuna auringon haitallisilta vaikutuksilta.

Hellehattu, lippis tai huivi

Oikein aurinkoisen päivän osuessa kohdalle kiität itseäsi jonkinlaisen päähineen mukaan ottamisesta. Festariväsymys ei iske niin helposti kun aurinko ei paahda suoraan päähän eikä porotuksesta saatu auringonpistos todellakaan nostata kesäfiilistä. Pää myös palaa herkästi jakauksen alueelta, joten hattu ehkäisee palamista.

Sateen varalle

Sadeviitta

Sateenvarjot ovat useimmiten kiellettyjä festarialueilla, joten sadeviitta on festareille oikea valinta.

Kumisaappaat

Jos säätiedotus lupaa festariviikonlopulle kosteita oltavia, ovat vanhat kunnon kumisaappaat kaivattu varuste. Kuivilla jaloilla keikkojen seuraaminen on huomattavasti mukavampaa kuin läpikotaisin kastuneissa kangastennareissa!

Mukavampaan festarikokemukseen

Korvatulpat

Korvatulpat ovat kevyet kantaa ja mahtuvat vaikka taskuun. Vaikka kaikkialla festarialueella tulppia ei tarvitsisikaan, voi volyymi kasvaa lujaksi lavan edustalla tai teltoissa pidettävillä keikoilla.

Käsidesi tai desinfioivat pyyhkeet

Festarialueen bajamajoista saattaa käsidesi loppua kesken kaiken, joten oma pieni pullo käsidesiä tulee tarpeeseen. Käsidesillä desinfioit kätesi myös ennen ruokailuja.

Festariystävällinen vaatetus

Festareilla harvemmin istutaan staattisesti paikoillaan esiintyjille taputtaen vaan päivät ovat täynnä liikettä, tanssia ja hauskanpitoa. Valitse festariasuksi kevyet vaatteet, joissa on mukava liikkua. Kireät ihonmyötäiset farkut kannattanee jättää muihin karkeloihin. Reppuun on hyvä sujauttaa jokin lämpimämpi pusero viilenevää iltaa varten, joten myös festareilla kaikki kunnia kerrospukeutumiselle.

Festarijalkineista parhaat ovat ne, jotka tuntuvat mukavimmilta jalassa koko pitkän päivät: tennarit, juoksukengät ja maiharit ovat oivia valintoja. Suuressa väkijoukossa ne myös suojaavat varpaita tallautumiselta. Uusia valkoisia kenkiä ei välttämättä kannata napata mukaan festarihulinoihin vaan napata jalkineet sieltä käytettymmästä päästä (auttaa välttämään myös hiertymät).

Nenäliinat tai omat vessapaperit

Yksi ikävimmistä yllätyksistä bajamajassa on tyhjyyttään koliseva vessapaperirulla. Ole kaukaa viisas ja pakkaa mukaasi omat vessapaperit tai nenäliinapaketti.

 • Pirkka nenäliinapaketti sisältää kuusi pakkausta kymmenen nenäliinan pakettia. Paketti mahtuu hyvin pieneenkin tilaan.

Lämpimässä säilyvää evästä

Festariruoalla on sijansa kokemuksessa, mutta pelkillä makkaraperunoilla ja paistetuilla nuudeleilla itsensä ravitseminen voi saada olon nuutuneeksi. Varaa laukun pohjalle myös jotain nälkäkiukun poissa pitäviä pikkusyötäviä kuten pähkinöitä, välipalapatukoita, hedelmiä ja siemennäkkileipää.

Tyhjä vesipullo

Festareilla on tarjolla vesipisteitä, joissa voit täydentää tyhjää vesipulloasi.

Alkoholiton juotava

Useimmille festareille voi tuoda mukanaan maksimissaan 1,5 l avaamattoman pullon alkoholitonta juotavaa. Kuumalla säällä on järkevää varata juotavaksi muutakin kuin vettä tai anniskelualueen virvokkeita kehon nestetasapainon ylläpitämiseksi. Kivennäisvesi tai urheilujuoma toimivat tehokkaina nesteyttäjinä kuumilla keleillä.

 • Pirkka urheilujuomajauhe on kevyt kantaa mukana festareilla ja voit sekoittaa sitä helteillä veden joukkoon. Elektrolyytit, hiilihydraatit ja C-vitamiinit varmistavat menon jatkumisen kuumasta kelistä huolimatta.

Leirintäalueella yöpymiseen

Joidenkin mielestä osa kokonaisvaltaista festarikokemusta on yöpyminen teltassa alueen läheisellä leirintäalueella. Mikäli olet yksi näistä todellisista festarihirmuista, tulevat teltta ja makuupussi tarpeeseen.

Pakkaa mukaan

 • Teltta
 • Makuupussi
 • Makuualusta
 • Viltti
 • Kosteuspyyhkeet ensiavuksi niihin hetkiin kun leirintäalueen suihkuun on pitkä jono
 • Muutama iso jätesäkki roskien keräämistä varten
 • Varavirtalähde, jotta kavereihin saa yhteyden myös festaroidessa
 • [Kuivashampoo] littanaa festaritukkaa vastaan
 • Unimaski
 • Pressu tihku- ja kaatosateiden varalle

Käy myös tutustumassa TOP 10 Pirkka-nikseihin festareille>>