Valmistujaiskakku hurmaa juhlavieraat

Valmistujaiskakku hurmaa juhlavieraat

Valmistujaiskakku on kevään ylioppilasjuhlissa kahvipöydän tärkein tarjottava. Millainen on päivänsankarin suosikkikakku? Entä kuinka suuri kakku vierasjoukolle kannattaa varata? 

Kevään kaunein kakku

Täytekakku, juustokakku, marenkikakku, voileipäkakku vai kahvikakku? Millainen valmistujaiskakku sopii parhaiten omiin juhliisi?

TÄYTEKAKKU
Täytekakku on klassinen vaihtoehto ja täytteita ja koristeita varioimalla perinteisestä täytekakkureseptistä syntyy monenlaisia herkkuja juhlien kahvipöytään. Maistuisiko vaikkapa täyteläinen Naked cake, upean pursotuksen saanut kuningatartäytekakku, sokerimassahunnutettu vadelmatäytekakku tai klassinen kinuskikakku?

JUUSTOKAKKU
Juustokakut ja moussekakut ovat monen suosikkeja. Esimerkiksi näyttävä kolmen suklaan juustokakku, raikas kaura-juustokakku ja jäädytetty suklaamoussekakku hurmaavat juhlassa kuin juhlassa.

MARENKIKAKKU
Marengista syntyy herkkiä ja keveitä kakkuja. Pavlova eli pehmeä marenkikakku koristellaan mansikoilla ja jäädytetty vadelma-marenkikakku saa koristeekseen tuoreita marjoja ja syötäviä kukkia.

VOILEIPÄKAKKU
Suolaisen ystävä voi tarjota juhlissaan näyttävää voileipäkakkua. Voileipäkakku kylmäsavulohella ja broilerivoileipäkakku ovat lähes kaikille maistuvia versioita. Uusi maku juhlapöydässä voisi olla vaikkapa pehmeän makuinen tsatsiki-hummusvoileipäkakku tai hauskat suolaiset cake-pops-voileipäkakkutikkarit.

Kuinka iso kakku tarvitaan?

Jos valmistat perinteisen täytekakun sokerikakkupohjasta, riippuu kakun riittoisuus sekä täytteiden määrästä että siitä, mitä kaikkea muuta pöydässä on tarjolla. Tässä kuitenkin muutama pääsääntö:

  • kolmen munan täytekakku riittää 6–10 hengelle
  • neljän munan täytekakku 10–15 hengelle ja
  • kuuden munan kakku 20 hengelle.

Maukas ja mehevä kakku ei synny ilman riittävää kostutusta. Neljän munan pohjaan kuluu noin desi nestettä. Voit käyttää nesteenä esimerkiksi vaniljasokerilla maustettua maitoa, hedelmämehua, sokeroitua ja laimennettua sitruunamehua tai virvoitusjuomia. Pieni likööri-, konjakki- tai rommilisä kostutusliemeen antaa kakulle uutta makua.

Kermahuntu, suklaapäällys vai sokerimassapeitto

Valmistujaiskakun koristelussa vain mielikuvitus on rajana! Muista, että täytekakku kannattaa koristella samana päivänä, kuin kakku tarjoillaan. Käytä koristeluun samoja aineksia, joilla kakku on täytetty. Hyödynnä koristelussa myös sitruunamelissan- tai mintunlehtiä sekä syötäviä kukkia.

Pursotus antaa kakulle juhlavuutta, mutta jo ohuesti kauttaaltaan kermavaahtokerroksella vuorattu kakku on kaunis. Suklaasta ja sokerimassasta sekä tuoreista marjoista ja hedelmistä syntyy näyttäviä koristeita.