Juhla
Venetsialaiset - veden, tulen ja valon juhla

Venetsialaiset - veden, tulen ja valon juhla

Elokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään venetsialaisia eli kesän päättävää veden, tulen ja valon juhlaa.

Miksi venetsialaisia vietetään?

Loppukesän huipennus, venetsialaiset, päättävät kesän mökkeily- ja veneilykauden. Perinne on alkujaan lähtöisin nimensä mukaisesti Italian Venetsiasta, jossa karnevaaleja vietettiin ilotulitteiden valossa. Suomessa venetsialaisia vietetään erityisesti Länsi-Suomen ja Pohjanmaan rannikkokaupungeissa.

Näin venetsialaisia juhlitaan

Venetsialaiset kokoavat yhteen ystävä- ja perhepiirin hyvän ruoan, mukavan seuran ja värikkäiden valojen juhlaan. Pimenevä elokuun ilta saa valoa, kun puutarhat, huvilat, mökkien rannat ja veneet koristellaan ulkovaloin ja pöytään katetaan värikkäitä kynttilöitä. Monessa paikassa järjestetään myös ilotulitus juhlan kunniaksi.

Venetsialaiset lyhtysarja

Mitä venetsialaisissa syödään?

Venetsialaisten kunniaksi pöytään katetaan sesongin parhaita makuja. Jotkut viettävät venetsialaisten yhteydessä myös rapujuhlia! Rentoihin juhliin noutopöytään voi kattaa erilaisia sormin syötäviä antipastoja, koota juustotarjottimen tai ronskin kanansiipitarjottimen.

VENETSIALAISTEN ALKURUOAT JA NAPOSTELTAVAT:
VENETSIALAISTEN PÄÄRUOAT:
JÄLKIRUOAT VENETSIALAISIIN:

Antipastolautanen kuvitus Kuvassa: Antipastolautanen