Venetsialaiset - veden, tulen ja valon juhla

Venetsialaiset - veden, tulen ja valon juhla

Elokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään venetsialaisia eli kesän päättävää veden, tulen ja valon juhlaa. Vuonna 2022 venetsialaisia juhlitaan lauantaina 27.8.2022. Venetsialaisten kunniaksi pöytä täyttyy sesongin täyteläisistä mauista.

Miksi venetsialaisia vietetään?

Venetsialaiset on loppukesän huipennus ja päättää kesän mökkeily- ja veneilykauden. Perinne on alkujaan lähtöisin nimensä mukaisesti Italian Venetsiasta, jossa karnevaaleja vietettiin ilotulitteiden valossa. Suomessa venetsialaisia vietetään erityisesti Länsi-Suomen ja Pohjanmaan rannikkokaupungeissa.

Venetsialaiset kokoavat yhteen ystävä- ja perhepiirin hyvän ruoan ja värikkäiden valojen juhlaan. Pimenevässä elokuun illassa puutarhat, huvilat, mökkien rannat ja veneet koristellaan ulkovaloin ja pöytään katetaan värikkäitä kynttilöitä.

›› Lyhdyt sisälle ja ulos verkkokaupasta

Mitä venetsialaisissa syödään?

Venetsialaisten kunniaksi pöytään katetaan sesongin parhaita makuja. Kokoa rento mutta juhlava tarjoilu @imanjaleenasafkaa Instagram-tilistään tuttujen Imanin ja Leenan resepteillä. Ideana on, että menu koostuu useista jaettavista annoksista, jotka laitetaan tarjolle samaan aikaan. Aterian päätteeksi pöytään kannetaan vielä ihana mantelikakku ja kahvit. Monilta osin ruoat pystyy valmistelemaan etukäteen ja suurin osa tarjotaan kylmänä. Näin itse juhlissa voi sitten ottaa rennommin!

Jotkut viettävät venetsialaisten yhteydessä myös rapujuhlia! Rentoihin juhliin noutopöytään voi kattaa erilaisia sormin syötäviä antipastoja, koota juustotarjottimen tai ronskin kanansiipitarjottimen.

Katso alta tarkemmat ideat venetsialaisten ruokapöytään. Tuotteiden valikoima vaihtelee kaupoittain, joten muista vinkata tuotetoiveistasi kauppiaalle, jos et löydä etsimääsi hyllystä!

Fiiliskuvat -Pirkka parhaat-5

VENETSIALAISTEN JAETTAVAT JA NAPOSTELTAVAT:

Paahdetut porkkanat ja sitruunahummus

Paahdetut porkkanat hummuspedillä fetan ja yrttiöljyn kanssa on supermaukas alkuruoka tai lisäke.

›› Paahdetut porkkanat ja sitruunahummus -reseptiin

Nimetön-2 Kuvassa: Paahdetut porkkanat ja sitruunahummus ja Pirkka Parhaat fetajuusto

Kesäkurpitsa-kikhernesalaatti

Simppeli kesäkurpitsa-kikhernesalaatti kruunataan minttu-pistaasipestolla.

›› Kesäkurpitsa-kikhernesalaatti-reseptiin

Nimetön-1 Kuvassa: Kesäkurpitsa-kikhernesalaatti ja Pirkka Parhaat kesäkurpitsat öljyssä

Omenaa, graavilohta ja kapriskastiketta

Raikkaan hapokas omena, täyteläinen graavilohi ja suolainen kapriskastike muodostavat koukuttavan herkullisen yhdistelmän!

›› Omenaa, graavilohta ja kapriskastiketta -reseptiin

Nimetön-3 Kuvassa: Omenaa, graavilohta ja kapriskastiketta ja Pirkka Parhaat varrelliset kaprikset viinietikassa

Artisokkasalaatti

Helppo alkuruoka syntyy artisokansydämistä, puolikuivatuista kirsikkatomaateista sekä samettisesta ricottakastikkeesta.

›› Artisokkasalaatti-reseptiin

Nimetön-4 Kuvassa: Artisokkasalaatti ja Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana

Pikkusalaattia ja karamellisoituja pähkinöitä

Rapea pikkusalaatti maistuu ihanalta karamellisoitujen pähkinöiden ja suolaisen pehmeän sinihomejuuston kanssa.

›› Pikkusalaattia ja karamellisoituja pähkinöitä -reseptiin

Nimetön-5 Kuvassa: Pirkka Parhaat rapea pikkusalaatti, Pikkusalaattia ja karamellisoituja pähkinöitä ja Pirkka Parhaat sinihomejuusto

Pähkinä-granaattiomenamarinoidut oliivit

Marinoidut oliivit saavat makua ja rakennetta saksanpähkinöistä ja granaattiomenasta.

›› Pähkinä-granaattiomenamarinoidut oliivit -reseptiin

Nimetön-6 Kuvassa: Pähkinä-granaattiomenamarinoidut oliivit ja Pirkka Parhaat kreikkalaiset vihreät oliivit

Paahdettu valkosipulitahna

Uunissa pehmeäksi kypsynyt valkosipuli on hurmaavan herkullista. Paahdetusta valkosipulista syntyy helposti herkullinen tahna leivän päälle!

›› Paahdettu valkosipulitahna -reseptiin

Nimetön-7 Kuvassa: Paahdettu valkosipulitahna

Toscanalainen panzanella

Tämä versio italialaisesta panzanellasta saa makua sardelleista.

›› Toscanalainen panzanella -reseptiin

Nimetön-8 Kuvassa: Toscanalainen panzanella ja Pirkka Parhaat kirsikkatomaatti

Paahdetut perunat

Herkullisiksi paahtuneet perunat maistuvat täydelliseltä pehmeän sitruunaisen jogurtin ja yrttisen chimichurrin kanssa.

›› Paahdetut perunat -reseptiin

Nimetön-10 Kuvassa: Paahdetut perunat

Mantelikakku

Mehevä ja maukas gluteeniton mantelikakku saa ylleen täyteläisen mascarponekuorrutteen ja sesongin hedelmiä.

›› Mantelikakku-reseptiin

Nimetön-9 Kuvassa: Mantelikakku ja Pirkka Parhaat mascarpone

VENETSIALAISTEN JUOMAT:

Venetsialaisten ruokajuhlan kruunaavat juhlajuomat. Viininystävä etsii menun makupariksi sopivan viinin. Myös hyvät oluet sopivat erinomaisesti ruoan seuraksi.

›› Tutustu Pirkka-viineihin
›› Pirkka Parhaat -oluet
›› Pirkka Parhaat -siiderit

Pirkka Parhaat juomat 2021

Fiiliskuvat -Pirkka parhaat-27