Viisi jännittävää juuresvinkkiä
Upeat juurekset sopivat jännittäviin makukokeiluihin. Kokeile uusia tapoja valmistaa tuttuja – ja hieman tuntemattomampiakin – juureksia.
1. Sateenkaariraaste
Valitse kaupasta eri värisiä juureksia ja loihdi kaunis sateenkaariraaste. Porkkana, palsternakka ja punajuuri luovat lautaselle kauniin väripaletin.
2. Juurestarjotin
Suloiset punajuuri-porkkanaburgerit ovat kaunis alkupala tai cocktail-tarjottava. Vuohenjuusto antaa makua ja persilja väriä pikkuisille herkkutorneille.
3. Juurespasta
Ihastuta syksyn väreillä myös keittiössä. Värjää pastataikina hohtavan violetiksi punajuurella. Tästä pastasta syntyy syksyn kaunein pasta-annos.
4. Juuressipsit
Raitajuuri on hyvin samanlainen kuin punajuuri, mutta sen maku on punajuurta miedompi. Punajuuresta poiketen raitajuuren malto on kauniin raidallinen ja siitä valmistatkin koristeellisia juuressipsejä.
5. Hummusta juureksista
Violetti väriteema jatkuu punajuurihummuksella. Jos olet enemmän oranssin ystävä, korvaa punajuuret porkkanoilla tai bataatilla.