Hullunkuriset HeVit ovat saapuneet!

Hullunkuriset HeVit ovat saapuneet!

Päivitetty 16.8.2019

PlanToysin puiset HeVit taistelevat ruokahävikkiä vastaan ja löydät ne nyt K-Citymarketista. Kari Kurkku ja kaverit on valmistettu ekologisesti kumipuusta.

Kaksihaaraiset porkkanat, sydämenmuotoiset tomaatit ja käyrät kurkut. Moni vihannes joutuu hävikkiin poikkeavan ulkonäkönsä vuoksi – vaikka maussa ei ole mitään vikaa. Tässä ei ole mitään järkeä! Muuttaakseen ihmisten käsityksiä ja vaikuttaakseen ruokahävikin määrään yhteiskunnallinen yritys Kromkommer ja vastuullinen leluvalmistaja PlanToys ovat lanseeraanneet Hullunkuriset HeVit- leikkikasvikset.

Hullunkuriset-HeVit kuvitus 680 1

Hullunkuriset HeVit -leikkisetti

Saammeko esitellä: Petteri Porkkana, Pauli Päärynä, Oona Omena, Tyyne Tomaatti ja Kari Kurkku! Täydellisen epätäydelliset kasvikset viestivät ulkonäöllään lapselle monimuotoisuudesta ja kauneudesta. Pakkauksen mukana tulee puinen veitsi, jonka avulla lapsi saa itse leikata kasviksia – ja laittaa palat takaisin yhteen velcroteippien avulla. Pakkauksessa on tarina Petteri Porkkanasta, jonka avulla vanhemman on helppo kertoa lapselle erinäköisistä vihanneksista ja ruokahävikistä.

Hullunkuriset-HeVit kuvitus2 680

Hullunkuristen HeVien materiaalina on käytetty PlanWoodia, joka valmistetaan jauhamalla tuotannosta ylijäänyt kumipuumateriaali ja lisäämällä siihen luonnonmukaista liimaa ja kasvivärejä. Kun tämä seos puristetaan takaisin kiinteään muotoon saadaan aikaan kestäviä ja ekologisia puuleluja! PlanWood-materiaalinsa ansiosta lelu jo itsessään vähentää jätteen määrää!

Laadukkaita leluja kumipuusta

Hollantilainen yhteiskunnallinen yritys, Kromkommer, perustettiin vuonna 2012 tavoitteenaan saavuttaa yhtäläiset oikeudet kaikennäköisille hedelmille ja vihanneksille. Kromkommer uskoo että kasviksiin tulisi suhtautua samanarvoisesti niiden ulkonäöstä riippumatta ja näiden ”täydellisen epätäydellisten” kasvisten tulisikin päätyä lautasillemme roskakorin sijaan.

Vastuullinen thaimaalainen yritys, PlanToys, valmistaa laadukkaita leluja kumipuusta joka ei enää tuota luonnonkumia. Sekä Kromkommerilla että PlanToysilla on toive ja vahva visio vastuullisemmasta maailmasta, jossa on vähemmän jätettä. Yritykset ovat yhteistyössä toteuttaneet Hullunkuriset HeVit – leikkisetin. Näiden leikkikasvisten avulla voimme tarjota lapselle kokemuksen herkullisten hedelmien ja vihannesten monimuotoisuudesta.

Hullunkuriset HeVit on nyt saatavilla yksinoikeudella K-Citymarketista!