Iittala Raami -sarja K-Citymarketista

Iittala Raami -sarja K-Citymarketista

Suunnitellessaan Iittala Raami -astiasarjaa Jasper Morrison halusi luoda ajattoman sarjan, joka luo viihtyvyyttä sekä tunnelmaa.

Raami-astiasarja sopii päivän jokaiselle aterialle. Sarja koostuu keraamisista, lasisista ja puisista osista. Osat toimivat täydellisesti yksin tai yhdessä. Yhteistyö suunnittelija Jasper Morrisonin kanssa on Iittalalle luonteva askel eteenpäin ajattoman pohjoismaisen muotoilun ikonina ja edelläkävijänä.

Astiasarja jokaiseen hetkeen

Raami on astiasarja, joka on suunniteltu huolellisesti pienintä yksityiskohtaa myöten. Se tuntuu heti tutulta ja kotoisalta. ”Kokoelma on kuin yksi iso perhe. Jokaisella osalla on omat luonteenpiirteensä, mutta ne sopivat täydellisesti yhteen luomaan tunnelman ja raamit päivän jokaiselle aterialle”, Morrison kuvailee.

raami 680 1

Neljä harkittua kokonaisuutta

Sarja koostuu neljästä kokonaisuudesta.

Ensimmäisen kokonaisuuden muodostavat juomalasit, karahvi ja kynttilälyhdyt. Viinilasit luovat toisen kokonaisuuden. Kokoelman viinilaseihin kuuluvat puna- ja valkoviinilasit, kuohuviinilasi ja aperitiivilasi. Kolmannen kokonaisuuden muodostavat keraamiset astiat. Kulhojen ja lautasten kaareva muoto ja pyöristetty reuna luovat lempeät kehykset ruoalle. Neljäntenä kokonaisuutena, sarjaan kuuluvat tammesta valmistetut tarjoilualustat, joita on saatavilla kolmessa eri koossa. Puiset alustat tuovat lämpöä ja syvyyttä kattaukseen.

Yhdessä nämä neljä ilmettä muodostavat harmonisen ja sopusointuisen kokonaisuuden.

raami 680 2

“Uskon, että perinteisten astiastojen, joiden kaikissa osissa toistuu sama ilme, aika alkaa olla tietyllä tapaa ohi. Pöydän ympärillä vallitsevalla tunnelmalla on tänä päivänä suurempi merkitys: olen huomannut, että usein hyvin valitut, muotokieleltään erilaisetkin osat luovat kattaukseen rentoutta, joka puolestaan luo kotoisan ja välittömän ilmapiirin. Raamin jokainen osa on merkityksellinen kokoelmalle, mutta ne toimivat täydellisesti myös yksinään. Yhdessä osat toimivat mielenkiintoisella tavalla ja luovat hyvää tunnelmaa”, Morrison kertoo.

Tutustu Raami -sarjan tuotteisiin omassa K-Citymarketissasi