Ilmainen kokkikoulu huippuetujen kera
Nyt on mahdollisuus K-Citymarketin parhailla asiakkailla, 50v juhlavuoden kunniaksi, kokkailla italialainen illallinen huippukokki Kape Aihisen kanssa. Kape on luonut maistuvan italialaisen menun, joka valmistellaan hänen johdollaan livelähetyksessä perjantaina 8.10. klo 18-20. Tule mukaan illalliselle ja kuulemaan opit ja vinkit muun muassa hyvän pastan valmistukseen.
Tapahtuma on avoin kaikille yli 18 vuotiaille, tervetuloa mukaan!
Miten toimia?
- Valmistaudu ostamalla lähimmästä K-Citymarketista illallismenu -tuotteet reseptien mukaisesti ennakkoon. Voit hyödyntää samalla huippuetusi, jotka löydät K-Ruoka-sovelluksesta tai sähköisestä asiakaskirjeestä.
- Liity livestriimiin tästä ja nauti italialaisesta menusta Kape Aihisen johdolla pe 8.10. klo 18-20.
Illallismenu
Katetaan pöytä ja kokataan yhdessä italialainen illallinen! Illallismenu rakentuu seuraavista makuelämyksistä:
- Alkuruoka: Merilohi ”Crudo”, fenkolia, oliivia ja sitruunavinegrettiä
- Pääruoka: Pesto Spaghetti ja rapeaa parmankinkkua "Mestarin otteessa"
- Jälkiruoka: Karamellisoitua omenaa, kanelia ja mascarponemoussea
Alkuruoka
Merilohi ”Crudo”, fenkolia, oliivia ja sitruunavinegrettiä
Merilohi ”Crudo”
- 400 g merilohta (keskiosa fileestä)
Leikkaa lohesta ohuita siivuja kuin leikkaisit graavilohta perinteiseen tyyliin. Asettele ne lautasen pohjalle carpaccion tyyliin litteäksi.
Marinoitu fenkoli
- 1–2 kpl fenkolia
- 2½ dl rypsiöljyä
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Kuori fenkolit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Valmista marinadi mittaamalla loput ainekset kulhoon ja vispaa niin kauan, kunnes sokeri ja suola ovat kokonaan liuenneet marinadiin. Sekoita viipaloidut fenkolit marinadiin ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.
Sitruunavinegretti
- ½ dl soijakastiketta
- 1–2 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1–2 tl sokeria
- (hienoa merisuolaa)
- (mustapippuria)
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään kulhossa. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoiluun
- 2 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
- 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
- tuoretta Järvikylän basilikaa
Laita lohisiivujen päälle marinoidut fenkolit. Lisää oliivit, paahdetut pinjansiemenet ja basilikanlehdet. Ripottele päälle sitruunavinegrettiä.
Viinisuositus
Pirkka Organic Riesling
Alkon tuotenumero: 949043
Hinta 13,89 €
Pääruoka
Pesto Spagetti ja rapeaa parmankinkkua "Mestarin otteessa"
Pesto
- ½ dl pinjansiemeniä
- 1 dl Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano -juustoa
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 2 ruukkua Järvikylän basilikaa
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 dl oliiviöljyä
- mustapippuria myllystä
Paahda pinjansiemeniä 200-asteisessa uunissa 3–5 minuuttia tai kunnes siemenet ovat kauniin ruskeita. Raasta sillä välin parmesaani ja pilko valkosipulinkynnet. Laita basilika, valkosipuli, pinjansiemenet, rypsiöljy ja suola teho- tai sauvasekoittimeen. Sekoita maltillisella nopeudella. Lisää öljy ja nosta nopeutta. Lisää lopuksi parmesaani ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mausta pippurilla.
Pestopasta
- 300 g Rummo spagettia
- 2 l vettä
- 4 tl merisuolaa
- 1–2 dl pastan keitinvettä
- 3–4 rkl pestoa
Keitä pasta ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä ja valuta. Ota talteen 1–2 dl keitinvettä ja kaada kuumalle pannulle. Lisää keitetty pasta ja pesto. Sekoita hyvin.
- 120 g parmankinkkua
Laita kinkkusiivut uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 160-asteisessa uunissa noin 15–17 minuuttia kunnes kinkku on rapeaa. Murenna rapea kinkku lopuksi pastan päälle ja tarjoile heti.
Viinisuositus
Pirkka Roero Arneis
Alkon tuotenumero: 954296
Hinta 15,83 €
Jälkiruoka
Karamellisoitua omenaa, kanelia ja mascarponemoussea
Mascarponemousse
- 200 g mascarponea
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 1 vaniljatangon siemenet
Sekoita kaikki ainekset vatkaimella sekaisin. Tarjoile kylmänä. Mausta sokerilla oman maun mukaan.
Karamellisoitu omena
-
4 kpl / 400 g omenaa
-
1 dl ruokosokeria
-
75 g voita
-
1 kpl kanelitanko
-
1 ruukku sitruunamelissaa koristeluun
Kuori ja leikkaa omenat haluttuun muotoon. Laita sokeri, voi, kaneli ja omenat paistinpannulle ja aloita karamellisointi kuumentamalla pannua kunnes sokeri alkaa karamellisoitua, voi paistua ja omenoista irtoaa nestettä. Pidä omenat liikkeessä koko ajan. Karamellisoi kunnes omenat ovat kypsiä, pehmeitä, niiden väri alkaa olla tumma/hieman paahtunut ja neste on muuttunut siirappimaiseksi. Tarjoile lämpimänä mascarponemoussen kera ja koristele annokset revityllä sitruunamelissalla.
Viinisuositus
Kuura Ice 2018
Alkon tuotenumero: 636984
Hinta 28,21 €
Illallisetuja
Saat myös muutaman menuun kuuluvan raaka-aineen ja keittiötyövälineen erikoishintaan. Tarjoukset ovat voimassa ma-su 27.9.-10.10.2021.
Keittiötarvikkeet edut:
Henkilökohtaiset etusi löydät:
- K-Ruoka-sovelluksesta, kun lisäät tunnukseesi Plussa-kortin numeron
- Verkkosivuiltamme omat edut -osiosta kirjauduttuasi ja lisättyäsi tunnukseesi Plussa-kortin numeron
- Sähköiseltä asiakaskirjeeltä, jonka voit tilata täältä