K-Market Kalakukon kauppiaan keittiössä kuluu maitoa ja banaaneja

K-Market Kalakukon kauppiaan keittiössä kuluu maitoa ja banaaneja

Julkaistu 15.5.2018

Kuopiolaisen K-Market Kalakukon kauppiaan Maarit Ikosen perheessä banaaneja on aina kotona, töissä ja lapsilla eväänä.

LOHI
”Hyvä ja terveellinen pikaruoka, joka sopii meille, sillä perheessämme on kolme kouluikäistä lasta. Teen lohesta esimerkiksi keittoa ja medaljonkeja. Lohen voi myös kuorruttaa pestolla, yrteillä tai tuorejuustolla ja kypsentää uunissa.”

SALAATTI
”Nopea ja terveellinen ruoka, joka maistuu myös lapsille. Suosimme luomua, jos paikallista ei ole tarjolla. Syömme paljon lämpimiä salaatteja. Laitan uunivuokaan kirsikkatomaatteja, punasipulia ja paprikaa, ja paahdan ne oliiviöljyssä ja mausteissa. Kasvisten kylkeen revin vihreää salaattia tai rucolaa.”

LEIPÄ
”Minä voisin luopua leivästä, mutta puolisoni Jarkko ei. Hän on kova syömään ruisleipää ja ohrarieskaa. Meillä Itä-Suomessa syödään leipää, joka kulkee täällä ruisleivän nimellä, mutta muualla limppuna. Kauppaan tulee ruisleipää esimerkiksi Vehmersalmelta.”

MAITO
”Isovanhemmillani oli lehmiä, joten lapsena maitoa juotiin suoraan tankista. Meillä menee nykyään paljon maitoa. Olen vitsaillut, että meillä pitäisi olla oma lehmä pihamaalla.”

KAHVI
”Kahvia on pakko saada aamulla kuppi tai kaksi. Juomme mahdollisimman tummaa papukahvia. Saatan laittaa kahviini pienen lorauksen maitoa.”

K-kauppiaan keittiössä