Hävikkiruokafestarit 2017: Eväitä aamupäivään

Hävikkiruokafestarit 2017: Eväitä aamupäivään

Aamupäivällä yllättää usein nälkä. Valmista aamupäivän eväät hävikki huomioiden! Alex Nurmi valmisti Hävikkiruokafestareilla Helsingin Teurastamolla 2017 nämä helpot ja maistuvat reseptit aamupäivän eväiksi.

Helpot jogurtti-ruisrieskat, 6 kpl 

2 dl Pirkka maustamatonta AB-jogurttia
1 rkl öljyä     
2 dl Pirkka ruisjauhoja       
1/2 tl suolaa 
1/2 rkl sokeria                   
1/2 tl Pirkka ruokasoodaa  

  1. Sekoita öljy jogurtin joukkoon.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön noin 20 minuutiksi.
  3. Nostele taikinasta 6 kekoa leivinpaperin päälle pellille. Taputtele jauhotetuilla käsillä tasaisiksi rieskoiksi.
  4. Paista 225-asteessa noin 15 minuuttia.

Jogurttitahna

2 dl maustamatonta jogurtti
2 rkl maustetahnaa (voit hyödyntää niitä mitä jääkaapista löytyy)
ripaus suolaa 

  1. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua hetki kylmässä. 

Kasvisriisi

kukkakaalia
parsakaalia
kesäkurpitsaa
yrttejä
suolaa
sitruunan mehua ja raastettua kuorta
tuoretta inkivääriä

  1. Laita kaikki aineet kutteriin ja sekoita hetken aikaa, jolloin kasviksista muodostuu ”riisiä”.
  2. Tarjoa kylmänä salaattina tai lämmitä pannulla ja tarjoile kuumana sellaisenaan tai pääruoan lisukkeena.

Vietnamilaiset salaattikääröt

Pirkka Cosmopolitan-salaattia tai sydänsalaattia

Täyte
1rs (400 g) Pirkka broilerinjauhelihaa
1 (n. 80 g) punasipuli
1 (n. 150 g) Pirkka punaista paprikaa
2-3 valkosipulinkynttä
1/2rkl raastettua inkivääriä
3 rkl hoisin -kastiketta
2 rkl Pirkka soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl ruokosokeria
1 rkl punaista currytahnaa
3/4 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
3/4 dl vettä
1 dl Pirkka peanut butter crunchy -maapähkinävoita 

Päälle
1tlk (227 g/149 g) Pirkka ananaspaloja täysmehussa
1/2 dl Pirkka paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
1-2 kevätsipulia

  1. Kuori ja hienonna punasipuli. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Kuutioi paprika. 
  2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja kääntele hetki. Lisää broilerin jauheliha ja ruskista se pannulla. Lisää paprikakuutiot, mausteet ja vesi pannulle. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi.
  3. Irrota salaatinlehdet toisistaan ja asettele tarjoiluvadille. Valuta ananaspalat ja leikkaa halutessasi pienemmiksi. Rouhi pähkinät. Hienonna kevätsipulit.
  4. Jaa broileritäyte salaatinlehdille. Koristele ananaspaloilla, pähkinärouheella ja kevätsipulilla.

Sinua saattaisi kiinnostaa