Hävikkiruokafestarit 2017: Reseptit lounaaksi ja päivälliseksi

Hävikkiruokafestarit 2017: Reseptit lounaaksi ja päivälliseksi

Kokkaa maistuva lounas tai päivällinen hävikki huomioiden! Alex Nurmi valmisti Hävikkiruokafestareilla Helsingin Teurastamolla 2017 nämä helpot ja herkulliset reseptit.

Lämmin kasvissalaatti

50 g lehtikaalia
50 g punakaalia
1 punasipuli
0,5 dl fetajuustopurkin marinadi öljyä
1 viipale vaaleaa leipää
mausteita oman maun mukaan 

  1. Leikkaa punakaali pieniksi suikaleiksi, revi lehtikaalin lehdet ja viipaloi punasipuli.
  2. Leikkaa vaalea leipä pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuumenna paistinpannussa öljy ja paista kaikki ainekset siinä rapeiksi.
  4. Mausta olemassa olevilla mausteilla ja tarjoile kylmänä tai kuumana.

Quesadillat 

4 tortillalettua
4-6 rkl tuorejuustoa, ranskan kermaa tai kermaviilikastiketta
pala kesäkurpitsaa tai munakoisoa
pala juustoa
mausteita tai yrttejä

  1. Levitä 2 rkl vaaleaa kastiketta tortillalettujen päälle ja leikkaa juustohöylällä kesäkurpitsasta ohuita viipaleita kastikkeen päälle.
  2. Raasta juustoa päälle reilusti, lisää mausteita sekä yrttejä ja nosta toinen lettu päälle.
  3. Paahda tortillalettu pannulla molemmilta puolilta rapeaksi ja nauti.

Perunakroketit

5 dl kylmää, edellispäivän perunamuusia
1 kananmuna
1 dl jääkapista löytyviä kasviksia, juureksia ja sieniä tms.
suolaa
mustapippuria

  1. Sekoita valmiin perunamuusin joukkoon kananmuna, mausteet sekä hienoksi leikatut kasvikset.
  2. Lusikoi seos pursotinpussiin ja pursota pitkä paksu tanko leikkuulaudalle.
  3. Leikkaa noin 3 cm pitkiä pätkiä tangosta, leivitä ne ja paista rapeiksi pannulla.

Leivitys

2 kananmunaa
1 rkl vettä
2 dl maissilastuja 

  1. Riko kananmunat kulhoon, lisää vesi ja sekoita munien rakenne hyvin rikki.
  2. Murskaa maissilastut hienoksi ja kaada erilliseen kulhoon.
  3. Nostele perunatangot ensin muna seokseen ja sitten maissilastumurskaan.
  4. Paista rapeiksi ja nauti

Sinua saattaisi kiinnostaa