K-kaupassa
Hups! K-Ostokset kertoo, mitä tulikaan ostettua

Hups! K-Ostokset kertoo, mitä tulikaan ostettua

Uudessa K-Ostokset-palvelussa pääset tarkastelemaan K-ruokakaupoista tekemiäsi ostoksia. Katso, mikä omissa ostoksissa on tuottanut asiakkaille yllätyksiä!

130 eurolla maitotuotteita

"K-Ostosten ostotietoja selatessani yllätti maitotuotteiden suuri osuus. Taloudessani ei ole maidonjuojia, mutta juustoja sen sijaan ostan usein, ja kananmunat ja jogurtit kuuluvat perusruokavalioomme.

Ostosteni kotimaisuustaso oli korkea, ja kiinnitänkin ruoan alkuperään aina huomiota. Aion nostaa kaikkien ostosteni kotimaisuustasoa edelleen. Naapurustoon verrattuna olen siinä asiassa jo edellä.

Ostotiedoissani näkyy vain vähän vihanneksia ja hedelmiä. Se ei yllätä, sillä ostan vihannekset useimmiten torilta. Sieltä poimin kassiini myös kotimaisia omenia ja marjoja. Leivätkin ostan melkein aina torilta.

Taloudessani on kissa ja koira, joten lemmikkien ruoan määrä ei yllättänyt ostoksissa. Siihen kulutan enemmän rahaa kuin naapurusto keskimäärin. Karkkeja ostan näköjään tosi vähän, mihin olen tyytyväinen.”

Pirkka Hups Sanna 680x200

– Sanna Karhulasta

156 eurolla karkkia

"K-Ostosten ostotietoja selatessani huomaan käyttäneeni paljon rahaa makeisiin. Karkkimäärä johtuu siitä, että postittelin Japanissa opiskelemassa olleelle tyttärelleni kotimaisia makeisia. Hän oli toivonut Fazerin suklaata ja salmiakkia sekä xylitol-purkkaa, joita ei Japanissa myydä.

Olin iloinen siitä, että ostosteni kotimaisuustaso oli korkea. Mitään suuria yllätyksiä ei eteen tullut, ja monissa kategorioissa ostokseni noudattelivat naapuruston lukemia. Hedelmä- ja vihannesostoksissani kotimaisten marjojen osuus oli ilahduttavan suuri. Kukkiin olin käyttänyt 125 euroa. Ostan usein kimpun viikonlopun iloksi. Valitsen aina värikkäitä kauden kukkia.

Kaupan sijainnilla on merkitystä. Muutin kesällä eikä lähikauppani ole enää K-Market. Tätä ostossovellusta voin kyllä suositella. Se on hyödyllinen kenelle tahansa, joka haluaa seurata omia kulutustottumuksiaan.”

Pirkka Hups 680x200 ansa

- Ansa Hämeenlinnasta

395 euroa salaattibaariin

"K-Ostosten ostotiedoistani huomaa, että elin syksystä kevääseen salaattibuumia. Ostan usein K-Marketista eväät töihin, ja eniten rahaa kului salaattibaariin, 395 euroa. Yritän välttää muoviroskaa kaikin tavoin, ja salaattibaarista voin kerätä monipuolisen annoksen pahviastiaan.

Suurin yllätys oli ostosteni kotimaisuustaso, jonka uskoin olevan suurempi. Ajattelin suurimman osan ruoasta olevan kotimaista, mutta ostotietojen mukaan näin ei ollutkaan.

Minulle ruoan terveellisyys on tärkeää ja pyrin ostamaan mahdollisimman paljon luomua. Makeisia tai juomia en juurikaan osta. Kotona teen ruoan itse enkä käytä eineksiä. Usein kotiruokaa ei riitä enää evääksi, kun lapseni syö kaiken! Kissani käyttää pelkästään ­Pirkka-kissanhiekkaa – se on vaativan kissan oma valinta. Siihen käytin 119 euroa.”

hups 680 anne mari

- Anne-Mari Vantaalta

380 eurolla valmisruokaa

"K-Ostosten ostotietoja selatessani tajusin, että olin ajatellut ihan vain silloin tällöin oikaisevani ruoanlaitossa lämmittämällä pinaattilettuja. Vaikka perheemme eli keittiöremontin ajan valmisruoalla ja yli puolet summasta on siltä ajalta, syömme silti enemmän valmisruokaa kuin naapurit! Ostan myös eräpäivätuotteita pakkaseen hätävaraksi. Joka tapauksessa täytyy tehdä ryhtiliike.

Kiva yksityiskohta ostodatassani oli se, että listallani keikkuu toisena hedelmät ja marjat. Siellä korostuu etenkin pikaevääni banaani ja toisen tyttäreni lempiherkku, kurkku. Mieheni sanoo, että puputan aina leipää. Totta, siihen menee vuodessa yli 200 euroa. Järkytyin, että marraskuun kaamoksessa lapamme suihimme neljäsosan syömistämme makeisista.

Ilahduin siitä, että ostosteni kotimaisuustaso oli tosi hyvä! Hedelmien suhteen voisin vielä petrata ja suosia banaanien ja sitrusten sijaan enemmän kotimaisia omenia."

hups 680 katja

– Katja Helsingistä

Mikä K-Ostokset?

Plussa-asiakkaille tarkoitetussa K-Ostokset-palvelussa pääset tutkailemaan K-ruokakaupoissa tekemiäsi ostoksia vuoden ajalta. Näet ostostesi kotimaisuustason, voit tutkia ostostesi hiilijalanjälkeä ja voit yhdistää koko Plussa-taloutesi tiedot toisiinsa. Katso ostoksesi K-Ruoka-sovelluksesta tai osoitteesta k-ruoka.fi/ostokset.

K-ostokset-button