Hups! K-Ostokset kertoo, mitä tulikaan ostettua

Hups! K-Ostokset kertoo, mitä tulikaan ostettua

Päivitetty 26.8.2020

Uudessa K-Ostokset-palvelussa pääset tarkastelemaan K-ruokakaupoista tekemiäsi ostoksia. Katso, mikä omissa ostoksissa on tuottanut asiakkaille yllätyksiä!

1 820 eurolla viikonloppuherkkuja

”K-Ostosten ostotiedoistani näkyi, että perheellämme on tapana hakea K-lähikaupastamme jäätelöä ja muita viikonloppuherkkuja. En arvannut, että rahaa kuluisi ihan näin reippaasti vuodessa. Isoin piikki on perjantaisin, kun lapsemme siivoavat huoneensa ja käyvät sen jälkeen ¬hakemassa jotain hyvää vaikkapa leffa¬iltaa varten.

Oli kiva huomata, että palvelu on kannustava. Saimme kiitosta kotimaisten tuotteiden suosimisesta.”

Pirkka 9 Hups 680x200 anu

– Anu Oulusta

149 eurolla pastilleja

K-Ostosten ostotiedoista kävi ilmi, että olen innokkaampi pastillien mussuttaja kuin tajusinkaan. Taskussani on aina Läkerol-rasia. Huijaan itseäni ajattelemalla, että sokerittomat pastillit eivät ole karkkia.

Ostoksilla suosin kotimaisia tuotteita, joskaan minulla ei ole ehdottomia periaatteita. Ulkomaista kurkkua en tosin osta koskaan, sillä se ei maistu yhtä hyvältä kuin kotimainen. Mieheni on uhannut tehdä tästä sokkotestin.

Pirkka 8 Hups 680x200 elina

– Elina Helsingistä

150 eurolla raejuustoa

K-Ostosten ostotiedoissani yllätti, miten paljon perheessämme syödään juustoja. Urheileva perheemme kuluttaa paljon ruokaa, pelkästään maitotuotteisiin meni 1 100 euroa. Raejuustoa popsimme vuodessa 150 eurolla, sitä menee salaateissa ja välipalana.

Ostoksilla valitsen aina kotimaisia vihanneksia salaatteihin ja keittoihin. Liha on lähinnä broileria. Kesäloman grillauskausi näkyy yleensä piikkinä lihatuotteiden kulutuksessa.

Pirkka Hups 680x200 Maija

– Maija Vaasasta

438 euroa makeisiin

”K-Ostosten ostotiedot vain vahvistivat käsitystäni, että herkuttelemme paljon. Puolet makeisiin ja naposteltaviin kuluvasta reilusta 400 eurosta menee yksin suklaaseen. Karkkipusseja nelihenkinen perheemme ostaa 107 eurolla vuodessa. Kiinnitän ruokaostoksissani, myös karkeissa, huomiota kotimaisuuteen, ja ostamme luomuruokatuotteita aina, kun mahdollista. Kotimaisuustasomme onkin erinomainen, myös vihannesten suhteen, joita ostamme paljon."

Pirkka5 Hups 680x200 Tanja

– Tanja Espoosta

104 eurolla lihaa koiralle

"K-Ostosten ostotiedoistani huomasin, että olin käyttänyt juustoihin 64 euroa. Se tuntui paljolta, mutta en voi kuvitella voileipää ilman juustoa. Tykkään myös herkutella viikonloppuisin kokoamalla juustotarjottimen. Kasviksia olin ostanut 80 eurolla. Lihatuotteita olen ostanut 104 eurolla. Siitä suurin osa on broileria, jota laitan koiran kuivaruoan sekaan.

Kiinnitän ruokaostoksissani huomiota kotimaisuuteen, tuoreuteen ja hintaan. Kotimaisuustasossani on vielä parannettavan varaa, vaikka ostamani maitotuotteet, juustot, munat, liha- ja kasviproteiinit ovat aina kotimaisia. Pyrin ostamaan kotimaisia omenoita, vihanneksia ja leipiä.

Yllättävää oli myös se, että ilmastotasoni oli vain 0,5/5. Minun pitäisi vähentää lihaproteiinin syömistä ja suosia nykyistä enemmän kasvisruokaa. Vaikka itse alkaisin kasvissyöjäksi, koiralle ostamani liha pitää ilmastotasoni alhaisena.”

Pirkka Hups 680x200 kaisa

– Kaisa Oulusta

170 eurolla broileria

"K-Ostosten ostotiedoistani huomasin, että kesällä tuli grillattua aika paljon. Grilliruoaksi valitsen broileria tai makkaraa. Olen yrittänyt syödä terveellisemmin, ja painoa onkin lähtenyt kymmen kiloa.

Perheessäni on kaksi lasta ja kani. Tyttäret ovat kyllästyneet broileriruokiin ja vaativat kasvisvaihtoehtoja. He tönivät minuakin kasvisruokavalion suuntaan.

Ostosteni korkea kotimaisuustaso yllätti. Toisaalta kiinnitän kyllä huomiota ruoan alkuperään. En halua syödä esimerkiksi lihaa, jossa voisi olla antibiootteja. Kotimaista kalaa pitäisi syödä enemmän ja kaljaa näköjään juoda vähemmän.

En ole vielä tutustunut uuteen hiilijalanjälkimittariin. Pitäisi ottaa enemmän selvää kasvisproteiineista. Lihaa jäljittelevät kasviseinekset saavat kuitenkin minun puolestani jäädä kauppaan.”

Pirkka Hups 680x200 ville

– Ville Haminasta

130 eurolla maitotuotteita

"K-Ostosten ostotietoja selatessani yllätti maitotuotteiden suuri osuus. Taloudessani ei ole maidonjuojia, mutta juustoja sen sijaan ostan usein, ja kananmunat ja jogurtit kuuluvat perusruokavalioomme.

Ostosteni kotimaisuustaso oli korkea, ja kiinnitänkin ruoan alkuperään aina huomiota. Aion nostaa kaikkien ostosteni kotimaisuustasoa edelleen. Naapurustoon verrattuna olen siinä asiassa jo edellä.

Ostotiedoissani näkyy vain vähän vihanneksia ja hedelmiä. Se ei yllätä, sillä ostan vihannekset useimmiten torilta. Sieltä poimin kassiini myös kotimaisia omenia ja marjoja. Leivätkin ostan melkein aina torilta.

Taloudessani on kissa ja koira, joten lemmikkien ruoan määrä ei yllättänyt ostoksissa. Siihen kulutan enemmän rahaa kuin naapurusto keskimäärin. Karkkeja ostan näköjään tosi vähän, mihin olen tyytyväinen.”

Pirkka Hups Sanna 680x200

– Sanna Karhulasta

156 eurolla karkkia

"K-Ostosten ostotietoja selatessani huomaan käyttäneeni paljon rahaa makeisiin. Karkkimäärä johtuu siitä, että postittelin Japanissa opiskelemassa olleelle tyttärelleni kotimaisia makeisia. Hän oli toivonut Fazerin suklaata ja salmiakkia sekä xylitol-purkkaa, joita ei Japanissa myydä.

Olin iloinen siitä, että ostosteni kotimaisuustaso oli korkea. Mitään suuria yllätyksiä ei eteen tullut, ja monissa kategorioissa ostokseni noudattelivat naapuruston lukemia. Hedelmä- ja vihannesostoksissani kotimaisten marjojen osuus oli ilahduttavan suuri. Kukkiin olin käyttänyt 125 euroa. Ostan usein kimpun viikonlopun iloksi. Valitsen aina värikkäitä kauden kukkia.

Kaupan sijainnilla on merkitystä. Muutin kesällä eikä lähikauppani ole enää K-Market. Tätä ostossovellusta voin kyllä suositella. Se on hyödyllinen kenelle tahansa, joka haluaa seurata omia kulutustottumuksiaan.”

Pirkka Hups 680x200 ansa

- Ansa Hämeenlinnasta

395 euroa salaattibaariin

"K-Ostosten ostotiedoistani huomaa, että elin syksystä kevääseen salaattibuumia. Ostan usein K-Marketista eväät töihin, ja eniten rahaa kului salaattibaariin, 395 euroa. Yritän välttää muoviroskaa kaikin tavoin, ja salaattibaarista voin kerätä monipuolisen annoksen pahviastiaan.

Suurin yllätys oli ostosteni kotimaisuustaso, jonka uskoin olevan suurempi. Ajattelin suurimman osan ruoasta olevan kotimaista, mutta ostotietojen mukaan näin ei ollutkaan.

Minulle ruoan terveellisyys on tärkeää ja pyrin ostamaan mahdollisimman paljon luomua. Makeisia tai juomia en juurikaan osta. Kotona teen ruoan itse enkä käytä eineksiä. Usein kotiruokaa ei riitä enää evääksi, kun lapseni syö kaiken! Kissani käyttää pelkästään ­Pirkka-kissanhiekkaa – se on vaativan kissan oma valinta. Siihen käytin 119 euroa.”

hups 680 anne mari

- Anne-Mari Vantaalta

380 eurolla valmisruokaa

"K-Ostosten ostotietoja selatessani tajusin, että olin ajatellut ihan vain silloin tällöin oikaisevani ruoanlaitossa lämmittämällä pinaattilettuja. Vaikka perheemme eli keittiöremontin ajan valmisruoalla ja yli puolet summasta on siltä ajalta, syömme silti enemmän valmisruokaa kuin naapurit! Ostan myös eräpäivätuotteita pakkaseen hätävaraksi. Joka tapauksessa täytyy tehdä ryhtiliike.

Kiva yksityiskohta ostodatassani oli se, että listallani keikkuu toisena hedelmät ja marjat. Siellä korostuu etenkin pikaevääni banaani ja toisen tyttäreni lempiherkku, kurkku. Mieheni sanoo, että puputan aina leipää. Totta, siihen menee vuodessa yli 200 euroa. Järkytyin, että marraskuun kaamoksessa lapamme suihimme neljäsosan syömistämme makeisista.

Ilahduin siitä, että ostosteni kotimaisuustaso oli tosi hyvä! Hedelmien suhteen voisin vielä petrata ja suosia banaanien ja sitrusten sijaan enemmän kotimaisia omenia."

hups 680 katja

– Katja Helsingistä

Mikä K-Ostokset?

Plussa-asiakkaille tarkoitetussa K-Ostokset-palvelussa pääset tutkailemaan K-ruokakaupoissa tekemiäsi ostoksia vuoden ajalta. Näet ostostesi kotimaisuustason, voit tutkia ostostesi hiilijalanjälkeä ja voit yhdistää koko Plussa-taloutesi tiedot toisiinsa. Katso ostoksesi K-Ruoka-sovelluksesta tai osoitteesta k-ruoka.fi/ostokset.

K-ostokset-button