K-kauppiaan keittiössä: Harri Kulju

K-kauppiaan keittiössä: Harri Kulju

Julkaistu 15.5.2018

Luvialaisen K-Market Luotsipojan kauppiaan Harri Kuljun vaimo tekee täydellisiä uunijuureksia, mutta liharuoat ovat Harrin bravuuri.

K-Market Luotsipoika kauppias Harri KuljuAURAJUUSTO
”Aurajuustoa löytyy jääkaapistamme aina. Tykkäämme juustoista ja hedelmistä. Usein kokoamme ihan arki-iltanakin juustotarjottimen ja keräännymme sen ääreen viettämään leffailtaa.”

MANSIKKAHILLO
”Paistan joka viikko lettuja, siksi kaapissa pitää olla aina hilloa. Teemme lettuja yhdessä poikani kanssa ja usein paistan niitä myös silloin, kun hänen luokkakaverinsa ovat kylässä. Hillo kuuluu viikonloppuaamuisin myös paahtoleivän päälle.”

LIHA
”Vaimo hoitaa pääosin kokkaamisen, mutta lihasta vastaan minä. Hyvä naudanlihapihvi on ehdoton viikonloppuherkku, samoin herkkupaisti kasslerista. Laitan kasslerin jääkaappiin maustumaan loppuviikosta ja valmistan sen viikonloppuna. Erikoisherkkuni on venäläinen sipulipihvi, jonka päälle tulee iso kasa voissa paistettua sipulia, pitkiä suolakurkkulohkoja ja smetanaa.”

UUNIJUUREKSET
”Vaimoni bravuuri. Meidän tyypillinen uunijuurespellillisemme sisältää bataattia, porkkanaa, perunaa, sipulia ja punajuurta. Päälle öljyä ja yrttejä, niin huhhuh, että on hyvää.”

HUNAJA
”Herään klo 5.30 ja juon kuumaa hunajavettä ja syön kulhollisen mysliä maidolla. Saan hunajaa kauppaan paikalliselta tuottajalta. Kesäisin sivelen sitä myös grillattavan ulkofileen pintaan. Hunaja antaa lihalle hienon maun.”