K-Kauppiaan keittiössä: Pekka Koivuniemi

K-Kauppiaan keittiössä: Pekka Koivuniemi

Kauppias Pekka Koivuniemi paistaa aikuisille lapsilleen lettuja, kun he käyvät Lapin kodissa.Kauppias Pekka Koivuniemi paistaa aikuisille lapsilleen lettuja, kun he käyvät Lapin kodissa.

Marjoista kaikki käy

VAAHTERASIIRAPPI

Aikuiset lapseni tietävät, että isä on herkkujen perään. Amerikan poika tuo aina tuliaisiksi vaah-te rasiirappia. Sitä voi laittaa lettujen päälle. Teen niitä silloin, kun lapset ovat kylässä

SUOMALAISET MARJAT

Kaikki käy: hilla, puolukka, mustikka, herukat, vadel-mat ja mansikat. Teen jääkaappiin kol-men marjan sekoituksia, joita ripottelen viilin, jogurtin tai rahkan sekaan. Marjat käyvät myös jälkiruoasta sellaisenaan

PORO

Parasta sellaisenaan. Vaatii mausteeksi vain vähän suolaa ja joskus ripauksen pippuria. Syön sekä sisäfileetä, paahtopaistia että käristystä. Poroa voi myös grillata. Sen valmistus vaatii kärsi-vällisyyttä: liian nopeasti ja liian kuumas-sa kypsennetty poro on kuivaa.

KALA

Kesällä tulee syötyä muikkuja. Pidän myös kirjolohesta ja siiasta, jota graavaan itse. Lohen syön kokonaisena uunikalana tai fileenä. Uunilohen alle vuokaan laitan paistumaan peruna-sipuli -sekoituksen. Päälle lorautan kermaa.

BROILERI

Rintaleike pitää maustaa hyvin, muuten se on mautonta. Maus-teeksi riittää suola, pippuri ja paprika. Kypsennän leikkeen uunissa nahkoineen, jotta siitä tulee rapea.”

KUKA?

Pekka Koivuniemi, K-Supermarket Kauppapaikan kauppias Kemijärvellä.