Kauppias Miettisen keittiössä

Kauppias Miettisen keittiössä

Julkaistu 16.5.2018

Kauppias Topi Miettisen perheessä suositaan lähiruokaa. Niin liha, vihannekset kuin maitokin pyritään ostamaan paikallisilta tuottajilta.

Muikku ”Olen kotoisin Kuopiosta ja tottunut pienestä pitäen syömään muikkuja muun muassa kalakukossa. Kesällä savustan muikkuja kotona sähkösavustimella ja mökillä perinteisesti. Leppälastut antavat muikkuihin hyvän maun ja muutama sokeripala mukavan värin.” 

Porsaanliha ”Lapsiperheessä ruoanlaiton pitää arkena olla nopeaa, mutta viikonloppuna kokataan pitkällä kaavalla. Kesäisin grillaan usein itse marinoimaani porsaanlihaa. Suosimme paikallisia tuottajia niin kaupassa kuin kotona. Grillissä paistuu yleensä Lukkarin tilan fileetä tai kassleria.” 

Tomaatit ”Meillä on aina pöydällä kulhollinen tomaatteja. Niitä kuluu tasaiseen tahtiin leivän päälle, salaattiin ja ruuanlaittoon – lapset napsivat niitä suoraan kulhosta. Myös tomaatit tulevat läheltä, Kouvolan Aurinkotarhalta.” 

Kotimaiset marjat ”Päiväni alkavat kunnon aamiaisella. Herään usein puoli viideltä, syön rauhassa ja luen lehdet, kun muu perhe vielä nukkuu. Usein keitän aamupalaksi puuroa tai teen smoothieta, jonka joukkoon laitan maustamatonta jogurttia, banaania ja puolukoita tai vadelmia.” 

Maito ”Koko perhe juo maitoa. Sitä kuluu meillä litratolkulla. Vaimoni käyttää maitoa myös kahvissa. Se on kriisin paikka, jos maito on loppu. Juomme yleensä kouvolalaisen meijerin Maire-maitoa.”