K-Ruoka 1/2017 -lehden reseptit

K-Ruoka 1/2017 -lehden reseptit

Julkaistu 4.6.2018

Taloustutkimuksen julkaiseman Suomi syö -tutkimuksen mukaan suomalaisista 41 prosenttia aikoi lisätä kasviksia ruokavalioonsa. Kasvisruoka on nyt ennätyksellisen suosittua. Siksi tämänkin lehden pääteema on kasvisherkut. 

Hernefalafelit, melanzane, avokadorisotto ja halloumi-kasvispihvit ovat ihania koko perheen kasvisruokia. Maittavia vegaanisia ruokia ovat esimerkiksi härkis-pastakastike ja nyhtökaura-koookoscurry. Vegaanisia herkkuja ovat vegaaninen mantelijuusto ja vegaaninen cashewtuorejuusto.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi nostamme tänä vuonna suomalaiset raaka-aineet ja ruoat ansaitsemaansa arvoon. Lehden Maakuntien parhaat -sarjan aloittaa Savo ja kalakukon moderni versio muikkugalette

Havaijilainen trendiruoka, pokekulhot, ovat rantautuneet meillekin. Pokebowl lohesta johdattaa trendin saloihin. Myös pizzabowl eli pizzakulho on kokeilemisenarvoinen resepti.

Hyviä aamiaisvaihtoehtoja puolestaan ovat kiivi-banaanituorepuuro ja omenagranola.

Talvisiin juhlapyhiin voi hakea vaihtelua tekemällä esimerkiksi perinteiset Runebergin tortut Runebergin kääretorttuna tai Runerbergin kakkuna. Laskiaispulliinkin saa vaihtelua täyttämällä niistä suklaisia suklaamousse-laskiaispullia.

Lue lehti digimuodossa

Läs i digital form