K-Ruoka 2/2017-lehden reseptit

K-Ruoka 2/2017-lehden reseptit

Julkaistu 4.6.2018

Talvi alkaa vähitellen siirtyä kevään puolelle ja keittiössäkin on aika herätellä uusia tuulia ja tuoksuja. Uusimmassa K-Ruoka-lehdessä on tuoreimmat trendireseptit sekä runsaasti vaihtoehtoja esimerkiksi pääsiäisen kattauksiin.

Kana on monipuolinen ruoka-aine, joka maistuu salaatissa, keitossa, sormisyötävänä tai herkullisen liemen pohjana, niin arjessa kuin juhlassa. Kun broilerin pintaan vielä hieroo itämaisia mausteita tai tahnoja, kanaruokien kirjo on loputon.

Kokeilunarvoisia kanareseptejä ovat esimerkiksi kokonainen broileri litistetty tandoorikana, rapeat fried chicken -koipipalat, laksa eli aasialainen kanakeitto. Helposti yhdellä uunipellillä valmistuva one pot -ruoka on esimerkiksi oriental kanapelti.

Hot smoothie on tämän hetken trendiruokaa. Lämmin vihersmoothie on mahdollista nauttia vaikka pillillä pitkästä lasista.

Piimän suosio on kasvanut, ja piimää hyödynnetään monin tavoin esimerkiksi smoothieissa ja leivonnassa. Kokeile herkullista piimäpannacottaa. Maakuntien parhaat -sarjassa valmistamme tällä kertaa härkiskäristystä modernisoituna vegaanisena riistakäristyksenä. 

Kevään juhlia varten kannattaa ottaa talteen kauniin ja raikkaan mango-sitruunamarenkikakun ohje. Sillä hurmaa vaativammatkin vieraat! Suklaanystävien iloksi voi tehdä suklaababkaa ja lakritsista pitäville lakritsipullia.

Pääsiäiseksi on kiva tehdä kaikenlaisia kotkotuksia, esimerkiksi vaikka töhnämunia, jotka ovat K-Ruoan #kotikeittiö-kisan aiheena maalis- ja huhtikuun ajan.

Lue digilehti >>

Läs i digital form >>