K-Ruoka 4/2017 reseptit

K-Ruoka 4/2017 reseptit

Julkaistu 1.6.2018

Uudessa K-Ruoka-lehdessä panostetaan kalaruokiin. Löydät varmasti oman suosikkisi runsaan monipuolisista ja herkullisista kalaresepteistä.

K-Ruoka-lehteen on koottu kesän herkullisimmat kalareseptit. Grillaa, savusta tai keitä kala kypsäksi. Työnnä vartaisiin, kääri nyyttiin tai loimuta nuotiolla. Tee ahvenesta salaatti, siiasta keitto ja hauesta pihvi burgerin väliin. Nappaata saaliisi sitten katiskalla tai kaupan kalatiskiltä, kokeile rohkeasti uusia kalalajeja.

Grillissä tirisevät nyt soijarouheesta valmistetut kasvischorizot ja täytetyt paprikat. Molemmat sopivat hyvin kasvisruokavaliota nauttiville. Grilliruokien lisäkkeinä maistuvat lehtikaalista tehty kaleslaw, perunavartaat ja lapsille erityisesti mäiskypotut tonnikalatahnalla.

Kesän juhliin kannattaa valmistaa esimerkiksi feta-kasvispiirakkaa. Gluteeniton britakakku on oiva valinta vehnää karttaville.

Kesä on parasta jäätelöaikaa. Nyt kannattaa siis napata ohjeet itse tehtyihin mustikka-jogurttipuikkoihin, suklaa-mansikkapuikkoihin, mango-porkkanapuikkoihin ja suklaa-keksijäätelöihin, joiden valmistaminen on mukavaa puuhaa esimerkiksi kesälomalla lasten kanssa.

Lue digilehteä
Läs i digital form