K-kaupassa
K-Ruoka-sovelluksella ruokahävikkiä pienemmäksi

K-Ruoka-sovelluksella ruokahävikkiä pienemmäksi

Ruokahankintojen suunnitelmallisuus on keino vähentää kotitalouksien ruokahävikkiä. K-Ruoka-mobiilisovellus antaa asiakkaille keinoja suunnitella kodin ruokahankinnat paremmin.

Apuna arjessa

Monet asiakkaat pohtivat päivittäin mitä ruokaa valmistaisivat. Joskus koko viikon ruokahankintoja mietitään vasta kaupassa. Ostettaessa raaka-aineita sieltä täältä eri ateriakokonaisuuksiin on vaarana, että ostoskoriin päätyy tuotteita, joita ei ehditä hyödyntämään kotona seuraavien päivien aikana. Näin osa ostetusta ruoasta päätyy kotona roskiin. Suunnitelmallisemmalla ruoan ostamisella on mahdollisuus vähentää ruokahävikkiä.K-ruoka-mobiilisovellus tarjoaa monia apukeinoja suunnitella ruokamenoja. Sovellus tarjoaa henkilökohtaisia etuja ja kauppakohtaisia tarjouksia sekä älykkään ostoslistan, joka suosittelee asiakkaan usein ostamia tuotteita sekä lähes 6 000 reseptiä ohjeineen.

"K-Ruoka-mobiilisovellus ehdottaa asiakkaan ostohistoriaan perustuvia asiakkaalle merkityksellisiä tarjouksia. Henkilökohtaisesti räätälöityjen tarjousten ansiosta asiakkaiden ei tarvitse enää kaupassa kuluttaa energiaa tarjousten etsimiseen. Näin ei tule tehdyksi yhtä herkästi heräteostoksia, jolloin ruoan ostamisesta tulee suunnitelmallisempaa", kertoo digitaalista palveluista vastaava myyntijohtaja Mika Kakko.

K-Ruoka-mobiilisovelluksen lähes 6000 reseptin avulla löytyy helposti joka viikonpäivälle oma ateriakokonaisuus, jolloin viikon ruokalistaa ei tarvitse miettiä erikseen. Reseptien hyödyntämisen kynnys on matala, sillä sovellus ehdottaa asiakkaalle reseptejä, jotka perustuvat asiakkaan ostohistoriaan.

"Sovellus tuo valittujen reseptien tarvikkeet suoraan sovelluksen sähköiseen ostoslistaan. Ostoslistaa voi täydentää myös omilla lisätuotteilla. Myös sovelluksen tarjoamat henkilökohtaiset tarjoukset voi lisätä ostoslistaan", kertoo Kakko.

Ostoslistan suunnitteluun voi osallistua koko perhe. Sama ostoslista on jaettavissa useammalle laitteelle K-Plussa-korttitalouden sisällä. Lista myös päivittyy reaaliaikaisesti laitteesta toiseen.

Kaupassakäynti helpottuu, kun seuraa ostoslistaa ja merkitsee samalla ostoslistasta tuotteen kerätyksi. Ostoslista järjestelee saman tuotealueen tuotteet osastoittain siten, että kaupassa ei ole tarvetta enää kulkea edestakaisin osastolta toiselle.