Kauppias Antti Ahonen: Anopin pulla on ykkönen

Kauppias Antti Ahonen: Anopin pulla on ykkönen

Julkaistu 15.5.2018

K-Citymarketin kauppias Antti Ahonen aloittaa päivänsä kahvilla ja ruisleivällä. Perjantaisin hän syö vaimonsa ja tyttärensä kanssa sushia, jota hän ostaa kaupastaan. Perheessä kokkailaan kevyesti, mutta anopin pullaa ei voida vastustaa.

KALA

”Lohi ja kuha ovat perheemme suosikkeja. Kala on myös nopeaa ruokaa, ja arkena ruoan pitää valmistua perunoiden kiehuessa. Illat vierähtävät liikuntaharrastuksissa, joten täyttävä mutta kevyt ateria ennen urheilua on paikallaan. Suomalainen kala on parasta. Saamme paikallisilta kalastajilta tuoretta kalaa suoraan kauppaan.”

YRTIT

”Kokatessa haluan kunnioittaa raaka-aineiden omia makuja, joten maustan kevyesti ja käytän paljon yrttejä. Tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, löytyy kaapista aina.”

PULLA

”Olen rehellisen kotipullan ystävä. Kotona emme leivo, mutta anoppi pitää huolen siitä, että pakastimen pullavaras- tot ovat täynnä. Anopin pulla on ykkönen. Nyt tytär on innostunut leipomisesta, joten ehkä siirrymme pikkuhiljaa kahvi- leipien osalta omavaraisiksi.”

RAHKA

”Hyvä välipala, jota löytyy aina jääkaapista. Laitan yleensä rahkan päälle pakastemarjoja tai pyöräytän aineksista smoothien.”

KASVIKSET

”Meillä kuluu paljon kasviksia. Kasvikset maistuvat koko perheelle, jopa pienelle Viljo-hamsterille. Kauppaan saamme niitä naapurikaupungista, kannuslaisesta puutarhasta. Kokkolassa paikallisten tuotteiden suosiminen on helppoa, sillä kaikki on lähellä: isojen valmistajien kuten Poutun ja Snellmanin sekä Maitokolmion tehtaat ja tilat sijaitsevat noin 50 kilometrin päässä.”

Lue mitä tapahtuu K-kauppiaiden keittiössä