Kauppias luottaa rucolaan

Kauppias luottaa rucolaan

Julkaistu 15.5.2018

Olli Runokangas on K-Market Masurkan sekä ensimmäisen Siwasta K-kaupaksi muuttuneen K-Market Amerinkulman kauppias Helsingin Käpylässä. Hän yhdistää sinappikaalia melkein mihin vain: ”En osaa olla ilman rucolaa”. 

Parmesaani Höylään juustoa paitsi pastan päälle, myös salaattiin. Olen perheen grillivastaava, ja grillatun broilerin päällekin ripottelen mieluummin parmesaania kuin pelkkää suolaa. Siitä saa myös hyvän kuorrutteen lihalle.”

Kylmäsavulohi ”Lohta kuluu kaikissa muodoissaan, mutta kylmäsavustettu on paras ja helpoin. Meidän joulupöydässä kala on syrjäyttänyt melkein kinkun. Syön lohta sellaisenaan, laitan pastaan tai leivän päälle.”

Ciabatta ”Viikonloput alkavat loistavasti, kun istuu perheen kesken syömään rauhassa aamiaista. Paistan usein uunissa puolivalmiin ciabattan tai patongin. Ne valmistuvat nopeasti, mutta niissä on silti vastaleivotun leivän tuntu. Kun leipä on hyvää, päälle riittää pelkkä voi.”

Jogurttijuomat ”Pirkka jogurttijuomia kuluu joka päivä. Yritän vaihdella makuja, mutta palaan aina mansikkaan. Meillä kaikki syövät näitä aamiaiseksi tai välipalaksi ja lapset myös urheiluharrastusten välillä.”

Rucola ”Kun totuin käyttämään rucolaa, en enää osaa olla ilman. Maku ei ole hallitseva, joten sitä voi yhdistää melkein mihin vain. Rucola toimii salaateissa tai aamiaispöydässä leivän päällä. Pizzaan se antaa visuaalisuutta ja vähän makua.”

K-kauppias Olli Runokangas

Lue muita K-kauppiaiden keittiössä -tarinoita