K-kaupassa
Kesko on maailman vastuullisin ruokakauppa

Kesko on maailman vastuullisin ruokakauppa

Kesko valittiin parhaaksi päivittäistavarakaupan yritykseksi Maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Kesko nousi koko listalle sijalle 15. Vastuullisuus on K-ryhmälle kaiken toiminnan edellytys ja näkyy jokapäiväisessä työssä.

Maailman 100 vastuullisimman listan arviossa yrityksiä arvioitiin 12 kestävän kehityksen mittarilla taloudellisen vastuun, sosiaalisen vastuun ja ympäristövastuun osa-alueilla.

”Keskon pitkäjänteinen vastuullisuustyö perustuu Keskon strategiaan ja vastuullisuusohjelmaan. Keskon vastuullisuusohjelma koskee kaikkia toimialojamme ja sisältää lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin tavoitteita. Kaikkea toimintaamme ohjaa arvomme: Asiakas ja laatu – kaikessa mitä teemme”, sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

Laadukkaat tuotteet

Kesko on tehnyt pitkään töitä huolehtiakseen tuotteiden korkeasta laadusta ja koko toimitusketjun vastuullisuudesta. Keskolla on oma tuotetutkimusyksikkö, joka valvoo K-ruokakauppojen myymien päivittäis- ja käyttötavaroiden turvallisuutta ja laatua.

Keskon tavoitteena on tunnistaa tuotteiden koko toimitusketju ja varmentaa myös tuotteiden ainesosien vastuullisuus. Vuoden 2015 aikana tehtiin päivittäistavaroiden omien merkkien, Pirkka- ja K-Menu-tuotteiden, ainesosien alkuperän kartoitustyö.

Helpotusta asiakkaan arkeen

”Lähes 1800 nuorta on saanut töitä K-kaupoista ja Keskosta Nuorisotakuu K-ryhmässä -ohjelman avulla. Verkkokauppojen, Tilaa ja nouda -palvelujen sekä muiden monikanavaisten palvelujen parantaminen on helpottanut asiakkaidemme arkea”, sanoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Kesko myös jatkoi vuoden 2015 aikana ihmisoikeuksiin liittyvää vaikutusarviointia YK:n Yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevien ohjaavien periaatteiden (UN Guiding Principles on Business and Human Rights) mukaisesti.

Energiasäästöjä ympäristön hyväksi

Keskon määrätietoinen työ ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tuo tuloksia. Kaupan alan energiatehokkuussopimuksen mukaisesta vuoden 2016 säästötavoitteesta on koossa jo 98 %.  Huomattaviin energiansäästöihin päästään kauppojen energiatehokkailla ratkaisuilla, kuten energiatehokkailla rakennuksilla, kylmäkalusteilla, säädettävällä ja kohdennetulla valaistuksella sekä tehokkailla kuljetuksilla

Uusimpana energiansäästökeinona Keskon päivittäistavarakauppa, Gasum, Myllyn Paras ja Wursti aloittivat syyskuussa 2015 yhteistyön, jossa kaupan syömäkelvottomasta biojätteestä valmistettua biokaasua hyödynnetään energiana uusien Pirkka-tuotteiden valmistuksessa.

Marraskuussa 2015 Kesko valittiin ensimmäistä kertaa CDP:n Climate A -listalle, johon valittujen 113 yrityksen katsotaan toimivan esimerkillisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Lue lisää Keskon vastuullisuustyöstä täältä.

Vuoden 2016 Maailman 100 vastuullisimman yrityksen lista (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World) julkistetaan World Economic Forumin kokouksessa Davosissa 21. tammikuuta. Listan julkaisee kanadalainen Corporate Knights Inc. ja se perustuu maailmanlaajuiseen 4 608 pörssiyhtiöstä tehtyyn arvioon. Global 100 -lista on luettavissa osoitteessa www.global100.org.