Kokoaan suurempi

Kokoaan suurempi

Julkaistu 3.10.2018

Mikko "Pikku-Mikko" Länsiluoto toimii kauppiaana K-Market Töölöntorissa. Kaupassa on laadukas palvelutiski. Sieltä löytyy välillä kokonaista kania.

Mikä kaupassa on erityistä?

Kruununjalokivemme on K-Marketeille harvinainen palvelutiski. Tiskistä löytyy toki lohta ja jauhelihaa, mutta myös karitsan karetta, ankkaa, simpukoita, sushia ja joskus jopa kokonaista kania. Huippuerikoisuutemme on Dry Age –lihakaappi. Raakakypsytämme kaapissa lihaa riiputtamalla sitä noin 5-6 viikkoa. Sen jälkeen lihamestarimme Juha leikkaa ja pakkaa lihat tiskiin. Pakkaukset mestari sulkee omalla nimikko-tarrallaan, se on meidän sinetti ja merkki hyvästä laadusta.

Mitä hyllystä löytyy?

Meillä on kattava heviosasto ja hyllyillä monia paikallisten pientuottajien tuotteita. Leivonnaisvitriinissä on paikallisen Ekberg-leipomon leivoksia ja suolasia piiraita, ja palvelutiskistä saa Ekbergin tuoretta leipää. Juustohyllyssä on esimerkiksi Helsingin meijeriliikkeen juustoja, jotka on nimetty kaupunginosien mukaan. Meillä on oma kahvipiste, joka on toteutettu yhteistyössä paikallisen Kaffa Roastery –kahvipaahtimon kanssa.

Millaisia asiakkaat ovat?

Töölössä on yhteisöllinen ja rento kyläkauppa-meininki. Palvelemme asiakkaita heidän tarpeidensa mukaan. Kerran tilasimme erään rouvan juhlapöytään hummeria ja vihersimpukoita. Oli mahtavaa nähdä, miten hän ilahtui siitä.

”Sanoisin, että kauppiaalla on homma hanskassa, koska myymälässä on lihatiski ja tuoreet leivät. Pientuottajien tuotteitakin löytyy paremmin kuin vastaavan kokoluokan kaupoissa.”
-Asiakaspalaute kaupan Facebook-sivuilla.

3 ostosvinkkiä

Erikoisjuustot

”Löytyy esimerkiksi viskicheddaria, vaaleanpunaista portviinijuustoa sekä välillä samppanjabrietä.”

Method-puhdistusaineet

”Pesuaineet ovat ekologisia, vegaanisia ja valmistettu ilman eläinkokeita. Näillä kauppias tykkää itsekin siivota.”

Dry Aged –lihapihvit

”Raakakypsytetyt pihvit tehdään rotukarjan seläkkeestä. Kaapista valmistuu mureita entrecôte-pihvejä sekä ulko- ja sisäfilettä.”