Korppoon kauppiaan kesäsuosikit

Korppoon kauppiaan kesäsuosikit

Julkaistu 16.5.2018

Kauppias Jörgen Eklund hyödyntää monipuolisesti luonnon antimia sekä kauppojensa valikoimissa että omassa ruokapöydässään. Jörgenin lähituottajilta tilaamat tuotteet ovat taatusti tuoreita; perunat nostetaan pellosta myyntiin samana päivänä. 

Kala ”Tykkään kaikesta kalasta, ja itse verkolla pyydetty ahven on parasta. En ole mikään gourmetkokki, mutta vaimoni on hyvä ruoanlaittaja. Hän paistaa todella hyviä ahvenfileitä. Myös kokonaisena keitetty ahven on herkkua. Täällä saaristossa saan onneksi usein tuoretta kalaa.” 

Peruna ”Kesällä uudet perunat ovat ihan ykkösjuttu. Perunan pitää päästä lähipellosta nopeasti lautaselle, ja siksi meille myyntiin tulevat perunat on nostettu saman päivän aamuna. Kylkeen ei tarvitse kuin sillinpalan tai muutaman nakin.” 

**Puolukka **”Puolukoiden poimiminen on kivaa hommaa, ja ämpäri täyttyy nopeasti. Marja sopii moneen ruokaan – esimerkiksi maksalaatikko ei maistu miltään, jos siihen ei saa reilusti puolukkahilloa päälle. Harrastan myös metsästystä, ja puolukka sopii lähes minkä tahansa riistan kanssa.” 

**Tilli **”Graavaan siikaa ja muita kaloja, ja silloin tilliä pitää olla reilusti. Viljelen tilliä itse, sillä sitä menee koko ajan ja kaikenlaiseen perusruokaan: perunoiden sekaan, salaattiin ja dippiin.” 

Kantarelli ”Kantarelleja poimimme vaimon kanssa salaisista sienipaikoista kesämökkimme lähistöltä. Kantarellikastike on huippua, sitä voi lusikoida sellaisenaan. Kauriin tai peuran kanssa se maistuu aivan mahtavalta.”