Koutsin linja pitää - Ei alkoholia alaikäisille!

Koutsin linja pitää - Ei alkoholia alaikäisille!

Koutsin linja pitää -kampanja palauttaa mieleen kaupan ikärajavalvonnan pelisääntöjä ja korostaa aikuisten vastuuta olla välittämättä alaikäisille alkoholia. Jukka Jalonen toimii kampanjan keulakuvana ja hänen tärkeää sanomaansa pääset kuulemaan kampanjavideoilla. Kampanja näkyy vahvasti K-ruokakaupoissa kautta maan.

Ikärajavalvonta on osa K-ruokakauppojen vastuullista toimintaa. Myös laki edellyttää kaupoilta tehokasta ikärajavalvontaa, jottei alkoholia myytäisi alaikäisille. Ikä on myyjän pyynnöstä todistettava, muuten alkoholijuomia ei voi asiakkaalle myydä.

Ikää voi olla haastavaa arvioida ja tämän vuoksi ohjeistuksena K-ruokakaupoissa onkin pyytää alkoholia tai tupakkatuotteita ostavaa alle 30-vuotiaalta vaikuttavaa henkilöä todistamaan ikänsä. Toimintatavan tarkoituksena on pitää huolta siitä, että alaikäisille ei myydä alkoholi- tai tupakkatuotteita. Alkoholin välittäminen on laissa kielletty ja rangaistava teko. Siksi täysi-ikäisellekään asiakkaalle ei myydä alkoholia, mikäli on aihetta epäillä, että alkoholia välitetään alaikäiselle.

Lue lisää Koutsin linja pitää -kampanjasta täältä.

Katso myös PTY:n sivuilta usein kysytyt kysymykset ikärajavalvonnasta.

Sinua saattaisi kiinnostaa