Laadukasta lohta helposti hyllystä

Laadukasta lohta helposti hyllystä

Julkaistu 16.5.2018

Lerøy Finlandin toimitusjohtaja Juho Niemelä haluaa, että laadukasta lohta saa helposti hyllystä. Rasiapakatut lohipalat ovat tuoreita, helppokäyttöisiä ja ruodottomia.

Mistä lohi tulee?

Merilohet kasvatetaan Norjassa, ja ne tulevat meille valmiiksi fileoituina. Pakkaamme kalat erilaisiksi annospaloiksi ja toimitamme kauppoihin. Teemme myös sushiannoksia. Molempia myydään K-ruokakaupoissa ympäri Suomen.

Mikä tuotteissanne on parasta?

Rasiapakatut kalat ovat helppokäyttöisiä ja tuoreita. Kalat fileoidaan 1–2 tunnin kuluessa nostosta, ennen kuin ne ehtivät kangistua. Näin kalan väri ja rakenne säilyvät korkealaatuisina. Näitä fileitä kutsutaan pre rigor -fileiksi. Samaa laatua käytetään Japanissa sushissa, ja siksi samaa merilohta lennätetään Japaniin asti.

Miten usein syöt itse kalaa?

Noin 3–4 kertaa viikossa. Teen kalasta pastaa, keittoa tai grillaan sen. Ruodottomista annospaloista saa maistuvaa nopeasti. Labradorimmekin pitää kalasta. Aina kun lohi tuoksuu, sen häntä käy heilumaan.

Mistä nautit työssäsi?

Kalat kulkevat rekan kyydissä 2 000 kilometriä Norjasta tänne, ja matkalla voi sattua ja tapahtua. Kerran rekka joutui peruuttamaan veden täyttämästä tunnelista 15 kilometriä. Me täällä Raisiossa aina jännäämme, miten aikataulujen käy. Onneksi aina on käynyt hyvin.