Lähiruoka – suomalaista elämää kauppasi hyllyllä

Lähiruoka – suomalaista elämää kauppasi hyllyllä

Lähiruoka on maukas tapa tukea suomalaista elämää. Ei siis ihme, että paikalliset lähituotteet ovat vieneet niin monen K-kauppiaan ja asiakkaan sydämen!

Ostatko usein lähiruokaa? K-ruokakauppojen valikoimista löydät runsaasti paikallisten tuottajien kasvattamaa ruokaa.

Myös monet Pirkka-tuotteet ovat lähiruokaa: niitä valmistetaan 180 yrityksessä eri puolilla Suomea.

Paikallista elämää tukemassa

Ottamalla kauppansa valikoimiin paikallisia tuotteita K-kauppiaat tukevat lähiruoan tuotantoa, paikallisten tuottajien elinkeinoa sekä paikkakunnan työllisyyttä.

K-kauppias tuntee paikalliset tuottajat sekä asiakkaidensa makutottumukset ja tuo lähiseudun parhaat tuotteet helposti saatavillesi. K-kaupoissa ollaankin tietoisesti alettu nostaa lähituottajien tuotteita entistä enemmän esille.

Tuoreus ja laatu syinä ostaa paikallista

K-ryhmä selvitti alkukeväästä Suomalaisten ruokareviiri ja suhde ruokaan 2018 -tutkimuksella suomalaisten näkemyksiä paikallisista tuotteista. Tärkeimmät syyt suosia paikallisia tuotteita ovat niiden tuoreus ja laatu sekä lähialueen yrittäjien tukeminen.

Suurimmat esteet paikallisen tuotteen valitsemisessa ovat kallis hinta (48 %) ja se, että tuotteesta kaivattaisiin lisää tietoa (25 %). 23 prosenttia vastaajista oli myös sitä mieltä, että tuotteita on hankala löytää kaupasta.

K-ruokakaupoista löydät laajan valikoiman tuoreita ja laadukkaita paikallisia tuotteita, joita valitsemalla tuet samalla lähialueesi elinvoimaisuutta. K-Ruoka.fi:n sivuilla on saatavilla tietoa paikallisista tuotteista sekä lähi- ja pientuottajista tuotteiden takana, tutustu esimerkiksi lähi- ja pientuottajien tuottajatarinoihin sekä Pirkka-tuottajatarinoihin. K-Supermarketit järjestävät eri puolella Suomea Paikallista sinulle -tapahtumia, joissa pääset kätevästi kauppareissun yhteydessä maistelemaan paikallisia tuotteita.

Paikallisten tuotteiden löytämisestä on tehty K-ruokakaupoissa helppoa: tunnistat lähiruoan hyllyjen välissä K-ruokakaupoissa alla olevista merkinnöistä. Vasemmalla K-Citymarketin, keskellä K-Supermarketin ja oikealla K-Marketin opaste paikallisten tuotteiden löytämiseen.

paikallista merkinnät

Oma ruoka on kunnia-asia

Tuottajille on kunnia-asia saada omat tuotteensa alueen kuluttajille mahdollisimman nopeasti sekä mahdollisimman tuoreina. Lähiruoassa nämä toteutuvat mitä mainioimmin.

Valitsemalla lähiruokaa K-kauppasi hyllyltä annat tukesi paitsi lähiseutusi työlle, myös ympäristölle. Päästöt vähenevät, kun lähiruokaa ei tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja.

Lähiruoka ei ole mikään ohimenevä trendi – se on meidän onneksemme tullut jäädäkseen!

Sinua saattaisi kiinnostaa