Plussa-kortin yhdistäminen MobilePayhin päättyy 2.10.2023 – MobilePayllä maksaminen loppuu K-ryhmän kivijalkakaupoissa kokonaan 31.12.2023

Plussa-kortin yhdistäminen MobilePayhin päättyy 2.10.2023 – MobilePayllä maksaminen loppuu K-ryhmän kivijalkakaupoissa kokonaan 31.12.2023

Päivitetty 2.10.2023

MobilePay ja norjalainen Vipps yhdistyivät keväällä 2023 uudeksi Vipps MobilePay-yhtiöksi. Yhdistymisen myötä MobilePayn ja Vippsin palveluihin tulee muutoksia, jotka vaikuttavat myös K-ruokakaupoissa sekä Intersport- ja Budget Sport -myymälöissä maksamiseen. Plussa-kortin lisäämismahdollisuus MobilePayhin päättyy 2.10.2023 ja kokonaan MobilePay-maksutapa poistuu kivijalkamyymälöissä 31.12.2023. Verkkokaupoissa maksutapa jää käyttöön normaalisti.

Tähän asti MobilePay-maksuissa on hyödynnetty myymälöiden maksupäätteiden bluetooth-yhteyttä, mutta sen käyttö loppuu MobilePayn ja Vippsin yhdistymisen seurauksena. Koska korvaavaa järjestelmäratkaisua ei kaupoissa ole käytössä, MobilePayn käyttö maksutapana K-ruokakaupoissa sekä Intersport- ja Budget Sport -myymälöissä päättyy.

Ensimmäisessä vaiheessa päättyy uusien kanta-asiakkuuksien aktivoiminen: Plussa-kortin lisääminen MobilePay-sovellukseen ei ole enää mahdollista 2.10.2023 alkaen. Ne MobilePayn käyttäjät, jotka ovat aktivoineet kortin aiemmin, voivat jatkaa käyttöä normaalisti.

MobilePaylla maksaminen K-ryhmän kivijalkakaupoissa päättyy kokonaan 31.12.2023. Siihen saakka maksutapaa voi käyttää normaalisti. Käytön päättyminen ei vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

MobilePay säilyy maksutapana niissä K-ryhmän verkkokaupoissa, joissa se on ollut käytettävissä aiemminkin.

Muut mobiilimaksuvaihtoehdot normaalisti käytössäsi – muista myös Plussa!

Mobiilimaksaminen K-ruokakaupoissa sekä Intersporteissa ja Budget Sporteissa on mahdollista myös MobilePayn poistumisen jälkeen esimerkiksi Google Pay- ja Apple Pay -sovelluksilla.

Myös Plussat kannattaa napata talteen: mobiililaitteella maksaessa Plussa-korttia voi käyttää K-Ruoka-sovelluksesta löytyvän viivakoodin avulla. Näyttämällä Plussa-kortin viivakoodin myyjälle ennen asioinnin aloitusta saa OmaPlussa-edut sekä muut Plussa-edut hyödynnettyä näppärästi. Plussa-kortti löytyy K-ruoka-sovelluksen alavalikon ”Sinä”-osion ”Näytä Plussa-kortti” -osiosta. Skannaaminen ei toimi toistaiseksi itsepalvelukassoilla.

Android-puhelimille on lisäksi tarjolla myös oma Plussa-mobiilikortti, jonka voi ladata sovelluskaupasta. Mobiilikortti luetaan normaalin Plussa-kortin tavoin näyttämällä puhelinta maksupäätteen NFC-lukijaan (koskettamalla puhelimella maksupäätteen vasenta kylkeä). Puhelinta tai sovellusta ei tarvitse avata erikseen mobiilikortin lukemista varten, vaan riittää, että laitteen näyttö on päällä. Plussa-mobiilikortti toimii rinnakkain Google Walletiin kytkettyjen maksukorttien kanssa.