Näin Suomessa syödään yrttejä pääsiäisenä

Näin Suomessa syödään yrttejä pääsiäisenä

Päivitetty 8.4.2019

Suomalaiset ovat yhä kiinnostuneempia yrteistä ja sekä syövät että kasvattavat niitä ahkerasti. Yrttien osalta erityisen tärkeä sesonki on pääsiäinen. Tärkeimpänä yrttisesonkina perinteiset suosikit tilli ja persilja väistyvät ja erityisesti rosmariinin, timjamin, mintun ja basilikan kysyntä kasvaa.

Pääsiäisenä tiettyjen yrttien kysyntä kasvaa

”Pääsiäisenä suomalaisten ostoskoreihin päätyy eri yrttejä kuin muina aikoina vuodesta, esimerkiksi rosmariinin myynti jopa kaksin- tai kolminkertaistuu”, K-ryhmän vihannesten osto- ja myyntipäällikkö Liisa Eronen kertoo.

Kestosuosikkiyrtit tilli, persilja ja basilika ovat pitäneet sijoituksensa vuosia, mutta viime vuosina suosiotaan ovat kasvattaneet erityisesti korianteri, rosmariini ja Aasia-trendin myötä thaibasilika.

KOKKAA YRTEISTÄ AINAKIN NÄITÄ PÄÄSIÄISHERKKUJA:

Yrtti pääsiäinen kuvitus

Yrttien suosiossa alueellisia eroja

K-ryhmän myyntidatan mukaan suomalaisten yrttisuosikit vaihtelevat pääsiäisenä. Katso alla olevasta kartasta, missä asuvat mintun ystävät ja millä alueella ostetaan eniten timjamia!

Yrttikartta Lähde: K-ryhmän myyntidata 03/2018
*Lapissa, Kainuussa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla ostetaan yrttejä muuta maata vähemmän, eikä mikään yrttilajike korostu näiden alueiden ostoskoreissa. Näiden osalta karttaan on valittu alueen myydyin yrtti. *