K-Ruoka-lehden reseptit 8/2021

K-Ruoka-lehden reseptit 8/2021

Päivitetty 24.8.2021

K-Ruoka-lehdestä löydät kaiken arjen parempaan alkuun! Nyt parasta antiaan tarjoaa kukkakaali, mitä uutta siitä tänään syötäisiin?

Lue uusin K-Ruoka-lehti tästä »

Kukkakaali yllättää monipuolisuudellaan

Parasta nyt on kukkakaali, joka maistuu niin kypsennettynä kuin sellaisenaan. Miltä maistuisi suosikkiruoka, mutta uudessa muodossa? Kukkakaalitacot ovat värikkäitä tacoja, jotka täytetään paahdetuilla kukkakaaleilla. Vivahteita maailmalta tarjoavat myös Aloo gobi eli intialainen peruna-kukkakaalicurry ja kukkakaalitabbouleh. Nämä herkut sopivat erinomaisesti myös kasvisruokavalioon.

Kruoka Kukkakaalitabbouleh 680 x 350

Anna arjen alkaa, säästä aikaa ruoanlaitossa

Mikäli aika on kortilla tai ruoan valmistaminen pitkän kaavan mukaan ei innosta, ota apuun puolivalmisteet. Katkarapukulho koostuu pakastekatkaravuista ja valmisriisistä. Tomaattinen kauratto valmistuu kuin itsestään liedellä poristen, jauheliha-tortillapizza koostuu valmiin tortillaletun päälle ja nuudelikeiton aineksissa voi aina soveltaa.

Kruoka nuudelikulho 680 x 350

Vielä on grillikautta jäljellä

Elokuussa otetaan irti kaikki loppukesän antimista grillaamalla. Siika valmistuu helposti hiillostamalla ja sen makupariksi sopii täydellisesti grillattu fenkoli. Burgerin ystävälle maistuu nyhtöpossubugeri eli pulled pork burgeri, jonka reseptin on kehittänyt Naughty BRGR -mestari Akseli Herlevi. Cobb-salaatti eli amerikkalainen kanasalaatti valmistuu kanan grillipaloista ja saa kaverikseen kasviksia ja sinihomejuustoa. Grillauksen kaveriksi sopii mainiosti roseesangria, joka valmistuu niin alkoholittomana kuin miedosti alkoholilliseksi.

Kruoka roseesangria 680 x 350