Pirkka-lehden reseptit 1-2/2020

Pirkka-lehden reseptit 1-2/2020

Päivitetty 30.1.2020

Kuuminta keittiössä juuri nyt: sopivasti tuunatut klassikkokeitot. Lisää borssiin basilikasmetanaa ja nakkisoppaan persiljapestoa ja yllätyt! Nyt löydät lehdestä myös aidon risoton kaavan ja feta-lihamurekkeen reseptin.

Soppailu eli keittojen kokkailu on nyt kuuma juttu. Nyt keitetään kasviskeittoja, joista ei todellakaan jää nälkä. Mikä voisikaan lämmittää paremmin tammikuussa mieltä, kuin lautasellinen kalakeittoa tai vanha kunnon nakkikeitto? Perinteinen jauhelihakeitto on aina suosikkiruokien listan kärjessä, eikä syyttä. Maku vie matkalle mummilaan.

Jos pidät pizza margheritasta, tämä tomaattirisotto on sinun. Maku on liki sama. Tomaattirisotto alakuva Aidon risoton kaava on seuraavanlainen:

  • Riisi. Valitse aitoa risottoriisiä eli lajike nimeltä Arborio tai Carnaroli.
  • Kypsyys. Riisin kuuluu tuntua puraistessa napakalta. Kun riisi on kypsää, lisää vielä vähän lientä, jotta risotto on valuvan löysää.
  • Etikka. Lorauta lopuksi tilkka valkoviinietikkaa tai muuta suosikkiasi, jotta täyteläisyys ja happamuus ovat tasapainossa.
  • Taputus. Lusikoi risotto laakealle lautaselle ja taputa lautasen pohjaa, niin risotto valahtaa oikeanlaiseksi lammikoksi.
  • Ja tärkein: älä siivoa. Risotto ei odota syöjää vaan syöjä risottoa. Älä missään nimessä ala siivota, kun ruoka on valmis.

Pataruoat sopivat loistavasti yllättämään. Kirpeät omenat maistuvat täydelliseltä padassa. Omenainen kanapata hemmottelee maullaan, kun taas Feta-lihamureke on kuin laiskan lihapullat: makua tulviva mureke ja tomaattikastike kypsyvät samassa vuoassa. Jos kaipaat lämmintä potkua arkeesi, voit myös kokeilla lohipeltiä. Pirkka koonti alakuva3 Nopeat vegaaniset tacot voi syödä sormin. Purista päälle runsaasti limettiä ja käy kiinni! Revitty uunitofu on superrapeaa! Kokeile nyhtötofu ja kvinoasalaattia. Kuka nappaa viimeisen palan raikkaan kvinoapedin päältä? Taltuttamattomaan vihreän himoon voit tehdä lisäksi avokadotahnan.

Pöydän kruunaa alkuvuodesta laskiaisboston. Suklaannälkä lähtee vadelmaisella Daniela-misulla. Vadelmatiramisu valmistuu helposti, kun oikaiset vaniljaisilla täytekekseillä.

Pirkka koonti alakuva4