Pirkka-lehden reseptit 10/2017

Pirkka-lehden reseptit 10/2017

Päivitetty 5.6.2018

Ruokahävikin torjuminen on järkevää. Ruokien suunnittelu vähentää hävikkiä, kutistaa kauppalaskua ja suuressa mittakaavassa hiilijalanjälkeä.

Pirkan ruokaohjeet suunnitellaan niin, että reseptin raakaaineet käytetään huolellisesti eikä jääkaappiin kerry esimerkiksi puoliksi tyhjennettyjä purkkeja. Riperuokien ohjeet kannattaa ottaa talteen. “Kerralla kahdeksi päiväksi” -metodilla katat pöydän samalla vaivalla kahdesti. Katso vaikka ohje Teriyakiloheen ja paistettuun riisiin.

Pizza on jämäruokaa herkullisimmillaan. Pohjan päälle saa ripoteltua oliivipurkin pohjat, aurinkokuivatut tomaatit ja mitä nyt jääkaapista sattuu löytymään. Ja päälle saa raastettua vielä juustokannikat. Tai sitten pizzan pohjan voi valmistaa vaikka jääkaappiin unohtuneesta bataatin jämästä. Katso vaikka bataattipizzan ohje.

Nopeita arkiruokiakin tarvitaan. Hoisin-wok, paneroidut broilerin lehtipihvit ja sienipasta pelastavat kiireisen päivän.

Näyttävää korvapuustikranssi puolestaan on mukava jakaa ystävien kesken kahvikupposten kanssa. Kirpakampaa herkkua kaipaavalle voisi suositella tyrni-marenkipiirakkaa, jossa pohjaanmaan rannikolla kasvava supermarja kätketään kuohkean marenkipilven alle.

Halloween-bileisiin valmistaudutaan halloween-kuppikakuilla ja kummitusmarengeilla.

Lue digilehti >>