Pirkka-lehden reseptit 10/2019

Pirkka-lehden reseptit 10/2019

Päivitetty 26.9.2019

Trendikkäimmät keitot valmistuvat nyt sauvasekoittimella punajuuresta, sipulista tai kurpitsasta. Onko suosikkisi punajuuri-vuohenjuusto, soseutettu sipuli vai paahdettu kurpitsa?

Keittiöstä kuuluu surrur

Ilmojen viiletessä ihanat sosekeitot tuovat lämpöä ja kaivatun väriruiskeen ruokahetkeen. Sauvasekoittimella surautat uuden lempikeittosi hetkessä. Hurmaavan pinkki punajuuri-vuohenjuustokeitto näyttää vielä paremmalta, kun lisäät keiton pinnalle hieman vihreätä. Soseutettu sipulikeitto taas maistuu aina vain paremmalta, jos maltat antaa sen hautua vähän kauemmin. Paahdettu kurpitsakeitto saa upean makunsa, kun paahdat kurpitsan ensin uunissa. Pieni vinkki sosekeiton koristeluun: säästä tilkka kermaa keiton pinnalle, niin nättiä tulee! Jälkiruoaksi voit surrutella nopean maidottoman banaanijäätelön.

Sulaa nautintoa

Syksyllä pyörii mielessä kaikki, missä on sulaa juustoa. Kurpitsafondue on pienoinen hitti illanistujaisissa. Pieni hokkaidonkurpitsa sopii loistavasti astiaksi sulalle juustolle. Kauniin alkuruoan saat paahtamalla keltajuuret ja feta-jogurttitahnaa. Kokolihasta valmistettava Meksikolainen herkku Carne con chili eli meksikolainen lihapata on ihanan lämmin pääruoka, jolla ihastutat varmasti.

Kurpitsafondue

Hivenen oranssia

Vietä hauskat kurpitsajuhlat! Kata pöytään halloweenbageleita ja meksikolaisia leipiä. Makea kurpitsaleipä sisältää yllätyksen, sillä valkoinen tuorejuustoraita paljastuu vasta leikatessa. Kaiken kruunaa kummituskakku. Huhuu!

Kummituskakku