K-Ruoka-lehden reseptit 4/2023

K-Ruoka-lehden reseptit 4/2023

Päivitetty 28.3.2023

Huhtikuun 2023 K-Ruoka-lehdessä juhlistetaan kevään värikkäimpiä juhlia, pääsiäistä ja vappua. Pääsiäisen viettoon esitellään ylellinen juhlamenu, jolla varmasti hurmaat vieraasi. Arjen kokkailuun löydät vinkit helppoihin resepteihin, joihin tarvitaan vain muutama raaka-aine. Innostu myös sesongin suosikkikasviksesta parsasta, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin!

Uusimman K-Ruoka-lehden löydät K-ruokakaupoista Pirkka-lehden välistä tai verkosta täältä.

Väriä lautaselle

Keväällä juhlitaan riemukkaasti pääsiäistä ja vappua! Värikkäät annokset ja herkut ovat mitä sopivinta tarjottavaa kevään juhliin. Kokoa keväiset parhaat maut kauniiseen kevättarjottimeen, jolla takuulla hurmaat juhlavieraasi. Älä myöskään unohda syötävän suloista pupukeksikakkua, jonka voit koristella omaan tyyliisi vaikkapa macaronleivoksilla ja vadelmilla. Marjainen feta-pastasalaatti puolestaan sopii hyvin vappupiknikin raikkaaksi salaatiksi!

Marjainen feta-pastasalaatti 2023 (680 x 298)

Arjen ruoat lyhyellä aineslistalla

Kekseliäät arkiruoat syntyvät vain muutamasta aineksesta! Kokeile vaihteeksi nuudeli-makaronilaatikkoa, jossa perinteiset makaronit on vaihdettu nuudeleihin. Kananmunattoman kokkelin voi tehdä tofusta: kermainen tofukokkeli valmistuu hetkessä vaikkapa brunssille. Mehevä Välimeren uunilohi saa makunsa oliiveista, kapriksista ja aurinkokuivatuista tomaateista.

Nuudeli-makaronilaatikko (680x300)

Ihanimmat leivonnaiset kauden juhliin

Kevään ihanimmat leivonnaiset kaunistavat niin pääsiäisen kuin vapun juhlapöydän. Sitruuna-marenkijuustokakussa makea marenki ja kirpeä juustokakku ovat ihanan hienostunut yhdistelmä. Kaunis suklaapiirakka marjoilla ihastuttaa makuyhdistelmällään ja sen voi näppärästi tehdä jo juhlia edeltävänä päivänä jääkaappiin odottamaan. Vappuna voi herkutella helpoilla suolakinuskimunkeilla, joiden herkullinen suolakinuskitäyte tehdään dulce de lechestä eli karamellisoidusta maitotiivisteestä.

Suklaapiirakka marjoilla (680x300)

Lehden kolme pääteemaa:

  1. Pääpaino on huippusuositussa Arjen nikseissä, jotka antavat helppoja ja nopeita vinkkejä arkeen.
  2. Vinkit valintoihin -teema opastaa vastuullisiin valintoihin ruokaan liittyen.
  3. Parasta nyt -teema puolestaan inspiroi sesongin herkuilla ja tekniikkavinkeillä, auttaen viemään omaa ruoanlaittoa seuraavalle tasolle.

Edellisten lisäksi jokainen lehti alkaa super inspiroivalla Innostu-osiolla, joka esittelee juuri nyt kiinnostavimmat ilmiöt ja oivaltavimmat ideat.