K-Ruoka-lehden reseptit 5/2023

K-Ruoka-lehden reseptit 5/2023

Päivitetty 26.4.2023

Toukokuun 2023 K-Ruoka-lehdessä iloitaan alkavan kesän juhlasta. Grillikausi on myös aluillaan, joten grilliherkkuja voi tiristää grillissä tai pannulla! Toukokuussa juhlitaan myös äitejä sekä vastavalmistuneita, joiden juhliin valmistetaan mitä herkullisempia tarjottavia. Arjen kokkailussa vähennetään ruokahävikkiä ja hyödynnetään kaappeihin jääneitä raaka-aineita. Löydä uudet suosikkireseptisi K-Ruoka-lehdestä!

Uusimman K-Ruoka-lehden löydät K-ruokakaupoista Pirkka-lehden välistä tai verkosta täältä.

Nyt juhlitaan!

Toukokuussa juhlitaan äitejä, valmistuneita ja nurkan takana olevaa kesäkautta! Leivo äidille ihana äitienpäiväkakku, joka on simppeli leipoa ja jonka voit koristella kauniiksi vaahdotetulla suolakinuskilla sekä tuoreilla marjoilla. Lemon curd -lusikkaleivät sopivat juhlaan kuin juhlaan, tarjoile sitruunaiset keksit esimerkiksi valmistujaisissa. Suolaiseksi tarjottavaksi sopii feta-hernetäytteinen helppo voileipäkakku, jonka osaa tehdä, vaikkei olisikaan ennen tehnyt voileipäkakkua!

Äitienpäiväkakku 2023 (680 x 298)

Kesäkauden avajaiset

Kesäkausi alkaa ja grillit saavat sihistä! Ruoanlaitto ja syöminen ulkona on kesän mahtavinta puuhaa, mutta nämä helpot arkiruoat onnistuvat myös pannulla tai uunissa. Kokeile marinoituja tofu satay-vartaita, joiden kanssa herkutellaan maapähkinävoikastiketta pienellä tulisella sriracha-potkulla. Kana-nachosalaatti on nopeasti valmis raikas salaatti, joka sopii hyvin esimerkiksi lounaaksi. Miniribsit ja ananassalsan saa valmiiksi alle puolessa tunnissa, tarjoile ribsit itsetehdyn ananas-BBQ-kastikkeen kanssa!

Kana-nachosalaatti (680x300)

Herkkua hävikistä

Ruokahävikin määrä mietityttää meistä jokaista ja helppoja ratkaisuja jäljelle jääneiden ruoka-ainesten käyttöön kaipaa aina. Jos jääkaapista löytyy puolikas varhaiskaali, ei huolta! Kaalin puolikkaasta voi vikkelästi valmistaa varhaiskaaliwokkia, joka maustetaan soijakastikkeella sekä valkoviinietikalla. Moni on varmasti tehnyt pilkullisista banaaneista banana breadia eli banaanileipää, mutta kesäkaudella kannattaa kokeilla raparperi banana breadia!

Raparperi banana bread (680x300)

Lehden kolme pääteemaa:

  1. Pääpaino on huippusuositussa Arjen nikseissä, jotka antavat helppoja ja nopeita vinkkejä arkeen.
  2. Vinkit valintoihin -teema opastaa vastuullisiin valintoihin ruokaan liittyen.
  3. Parasta nyt -teema puolestaan inspiroi sesongin herkuilla ja tekniikkavinkeillä, auttaen viemään omaa ruoanlaittoa seuraavalle tasolle.

Edellisten lisäksi jokainen lehti alkaa super inspiroivalla Innostu-osiolla, joka esittelee juuri nyt kiinnostavimmat ilmiöt ja oivaltavimmat ideat.