Pirkka-lehden reseptit 6-7/2019

Pirkka-lehden reseptit 6-7/2019

Julkaistu 27.5.2019

Kesäisissä Pirkka-lehden resepteissä grillaillaan makkaraa, vegeä ja kalaa, oikaistaan arkiruoissa ja makumatkaillaan makeiden herkkujen parissa.

Kokataan ulkona

Ulkona kokatessa ruokahalun herättelee grillistä tulvivat tuoksut. Feta-panzanellassa ja lämpimässä kesäkurpitsa-pihvisalaatissa myös salaattiainekset saavat ylleen rusketusraidat. Grillatuille lohiperhosille sekoitetaan raikas tillivinegretti, joka maustetaan sitruunamehulla ja Dijon-sinapilla.

Nauti vegegrillauksen monipuolisuudesta ja heitä samoille ritilöille kaalilohkoja tai värikkäitä kasvisvartaita. Paprikan parhaat puolet saadaan esiin latomalla palat ensin grilliin ja upottamalla sen jälkeen ne etikkaiseen marinadiin.

Grillattu feta-panzanella 680

Oiotaan arkiruoissa

Kesäkurpitsan sesongin ollessa parhaimmillaan, ladotaan sen siivuja reilusti todella helppoon kesäkurpitsalasagneen. Lämpimän päivän osuessa kohdalla täydellinen lounasvaihtoehto on tuoreista tomaateista valmistuva, kylmänä tarjottava salmorejo eli espanjalainen tomaattikeitto.

Makkara kuuluu tunnetusti kesään ja sitä voi nauttia chilillä maustetun aasialaisen kaalisalaatin kanssa, pekonipyttipannussa tai lämpimien raakamakkaraleipien täytteessä.

Helppo kesäkurpitsalasagne 680

Hemmottelua kesäherkuilla

Pohjaton mansikkajuustokakku on niin helppo valmistaa, että sen ohjeen muistaa ulkoa ja leivonta onnistuu vaikka mökkikeittiössä. Tästä reseptistä tulee varmasti luottoresepti, jota tulet valmistamaan aina uudestaan. Grillatut piña colada -ananakset vievät makumatkalle tropiikkiin. Romminmakuinen kookoskermavaahto sopii ananaksille kuin paperisateenvarjo drinkkiin. Kesän kauneimmassa ranskalaistyylisessä nektariini-mantelipiirakassa mehevyyden takaa mantelinen fragipanetäyte. Valmista piirakka etukäteen niin maut saavat kunnolla tekeytyä jääkaapissa.

Grillatut pina colada -ananakset 680