Pirkka-lehden reseptit 6-7/2019
Julkaistu 27.5.2019Kesäisissä Pirkka-lehden resepteissä grillaillaan makkaraa, vegeä ja kalaa, oikaistaan arkiruoissa ja makumatkaillaan makeiden herkkujen parissa.
Kokataan ulkona
Ulkona kokatessa ruokahalun herättelee grillistä tulvivat tuoksut. Feta-panzanellassa ja lämpimässä kesäkurpitsa-pihvisalaatissa myös salaattiainekset saavat ylleen rusketusraidat. Grillatuille lohiperhosille sekoitetaan raikas tillivinegretti, joka maustetaan sitruunamehulla ja Dijon-sinapilla.
Nauti vegegrillauksen monipuolisuudesta ja heitä samoille ritilöille kaalilohkoja tai värikkäitä kasvisvartaita. Paprikan parhaat puolet saadaan esiin latomalla palat ensin grilliin ja upottamalla sen jälkeen ne etikkaiseen marinadiin.
Oiotaan arkiruoissa
Kesäkurpitsan sesongin ollessa parhaimmillaan, ladotaan sen siivuja reilusti todella helppoon kesäkurpitsalasagneen. Lämpimän päivän osuessa kohdalla täydellinen lounasvaihtoehto on tuoreista tomaateista valmistuva, kylmänä tarjottava salmorejo eli espanjalainen tomaattikeitto.
Makkara kuuluu tunnetusti kesään ja sitä voi nauttia chilillä maustetun aasialaisen kaalisalaatin kanssa, pekonipyttipannussa tai lämpimien raakamakkaraleipien täytteessä.
Hemmottelua kesäherkuilla
Pohjaton mansikkajuustokakku on niin helppo valmistaa, että sen ohjeen muistaa ulkoa ja leivonta onnistuu vaikka mökkikeittiössä. Tästä reseptistä tulee varmasti luottoresepti, jota tulet valmistamaan aina uudestaan. Grillatut piña colada -ananakset vievät makumatkalle tropiikkiin. Romminmakuinen kookoskermavaahto sopii ananaksille kuin paperisateenvarjo drinkkiin. Kesän kauneimmassa ranskalaistyylisessä nektariini-mantelipiirakassa mehevyyden takaa mantelinen fragipanetäyte. Valmista piirakka etukäteen niin maut saavat kunnolla tekeytyä jääkaapissa.