Pirkka-lehden reseptit 8/2019

Pirkka-lehden reseptit 8/2019

Päivitetty 17.7.2019

Elokuussa palataan arkeen, jolloin nopeat ja helpot kotiruoat nousevat kunniaan korkeaan. Hyödynnä kesän sadon kesäkurpitsaa ja kukkakaalia, pyöräytä pikapastaa ja hullaannu uunifetalohesta.

Tulevan syksyn hittiresepti

Elokuun Pirkka-lehdestä ansaitsee erityismaininnan uunifetalohi - jos valitset vain yhden reseptin kokeiluun uudesta lehdestä, on tämä oikea valinta. Viime keväänä villinneestä uunifetapastasta tutut ainekset ovat nyt päätyneet uunilohen seuraksi. Pelastaa monet arki-illat kun jo liiankin rutiiniksi muodostuneet arkiruoat alkavat kyllästyttää ja kaipaat kokeiluun jotain takuulla maukasta, mutta helppoa uutta syötävää kokeiluun.

Paremmat pastat arkeen

Pirkka-lehdestä löydät parhaat vinkit nälkäpaniikin taltuttaviin pastaruokiin. Kouluajoista tuttu Palermon pasta maistuu varmasti nirsommallekin ja se valmistuu meheväksi uunissa. Alle puolessa tunnissa taas valmistuvat nimensä veroinen nopea tonnikalapasta, nerokas hummuspasta ja pirteän vihreä pestopasta.

Palermonpasta Palermon pasta

Loppukesän sato hyötykäyttöön

Loppukesästä saadaan kerätä peltojen ja metsien vitamiinirikasta satoa. Kukkakaalista voit pujotella BBQ-maustetut vartaat tai lämmittävän mausteista kukkakaalicurrya. Samettiseen kukkakaalikeittoon tupsahtaa roimasti lisämakua, kun paahdat kukkakaalit ennen soseuttamista.

Kesäkurpitsasta valmistuu vegaanillekin maistuva kesäkurpitsapaistos, joka haudutetaan padassa liedellä kypsäksi. Raastettuna kesäkurpitsa sopii myös rieskojen taikinaan.. Pienistä perunoista tehdyt parmesaaniperunat tarjotaan ilahduttavan värisen mustikkamajoneesin kanssa. Jos sienionni osuu kohdalle ja löydät metsästä kauniin keltaisen kantarelliryhmittymän, löytävät ne arvoisensa paikkansa kantarelli-lihamurekkeesta.

Parmesanperunat ja mustikkamajoneesi Parmesaaniperunat ja mustikkamajoneesi