Pirkka-lehden reseptit 9/2020

Pirkka-lehden reseptit 9/2020

Päivitetty 27.8.2020

Uuden Pirkka-lehden kansien välistä löydät herkut niin arkeen kuin perjantaihin. Antaudu kaalihurmoksen valtaan, tee kakku josta tulee lastenjuhlien puheenaihe, tai katso arkesi uusi varma nakki -resepti.

Syyskuussa ollaan kaalihurmoksen vallassa

Ruusukaalipasta, näyttävä kuorrutettu kukkakaali, mehevä punakaalisalaatti, parsakaali-kanawokki, perinteinen jauheliha-kaalilaatikko uunissa tai vaikkapa lehtikaali-palsternakkacurry ovat maukkauimpia sesongin herkkuja.

Erilaiset herkut nostavat lyhenevien päivien tunnelmaa. Överilohkoperunat syntyvät helposti kotikeittiössä ilman uppopaistamista. Parasta kotimaisessa omenassa on kirpeä ja raikas maku. Miltä kuulostaisi omenakakku, omenahillo uunissa tai vegaaninen omenapiirakka? Jos alkava syksy vaatii sitä, kokeile uunivalmiita kanansiipiä ja salaattia, tai currywursthodareita.

Banana split jogurtista

Herkuttelua alkusyksystä

Makean nälkä taittuu luumuhyveellä, tai eksoottisemmin Banana splitillä jogurtista. Vai olisiko aika haudutella puuroa yön yli? Lasten juhlissa maistuu kaikkien Frozen-fanien lempikakku tai kissakakku. Syksyyn kuuluu myös erottamattomasti sienet, joista voi tehdä vaikkapa sienipuusteja. Croissantvuoka on viikonloppuaamiaisen hitti, kun lisäät joukkoon briejuustoa. Toffeebataatit kruunaavat minkä tahansa ihanan aamupalapöydä.

Pirkka lehti K-Kaupasta Jatkossa tarjoamme 72-sivuisen K-Ruoka-lehden kymmenen kertaa vuodessa aiemman kuuden sijaan. Pirkka-lehti jaetaan tästä eteenpäin K-kaupoista, ja muutoksen myötä tämä muhkea ruokalehti sujahtaa jokaisen Pirkan väliin. K-Ruoka säilyy kuitenkin irrallisena ruokalehtenä, jota pystyy lukemaan myös kokatessa ja joka on helppo säilyttää.