K-Ruoka-lehden reseptit 9/2023

K-Ruoka-lehden reseptit 9/2023

Päivitetty 30.8.2023

K-Ruoka 9/2023 on ilmestynyt! Syyskuun 2023 K-ruoka-lehdessä nautitaan syksyn värikkäästä ja ennen kaikkea maukkaasta sadosta. Alkusyksyn parhaista raaka-aineista, kaaleista ja omenoista, syntyy täyteläisiä leivonnaisia ja yllättäviä yhdistelmiä. Arkikokkailun oikoteille kurvataan helpoilla resepteillä, joissa yhdistetään puolivalmisteita ja ajankohtaisia satokauden tuotteita. Lehden kruunaavat somen hittireseptit, jotka ovat hurmanneet helppoudellaan. Tutustu ja löydä uudet suosikkireseptisi K-Ruoka-lehdestä!

Uusimman K-Ruoka-lehden löydät K-ruokakaupoista Pirkka-lehden välistä tai verkosta täältä.

Syksyn värikäs sato kutsuu kokkailemaan

Värikkäistä kasviksista, suloisista sienistä ja kirpeistä marjoista syntyy kauden suolaiset ja makeat leivonnaiset sekä maukkaimmat pääruuat. Kauden ihanista kaaleista voi ammentaa loputtomasti edullisia ja monipuolisia ideoita ruokapöytään. Miltä kuulostaisi esimerkiksi okonomiyaki eli japanilainen pannukakku tai kaalicannellonit eli kaalikääryleet tomaattikastikkeessa? Toisesta kauden herkusta, omenasta, kypsyy esimerkiksi täyteläinen mascarpone-omenapiirakka.

okonomiyaki eli japanilainen kaalipannukakku 2023 680x300px Kuvassa: Okonomiyaki eli japanilainen kaalipannukakku

Oikaise arjessa

Arjessa kokkailu saa olla helppoa, edullista ja kekseliästäkin. Yhdistä viikon arkiruokiin syksyn satoa ja puolivalmisteita, niin saat valmista helposti monipuolista ruokaa. Kokeilisitko tänään porkkana-linssikeittoa vai tortellinipyttipannua? Näihin ruokiin voit hyödyntää kasviksia sen mukaan, mitä jääkaapin vihanneslaatikosta kulloinkin löytyy.

Tortellinipyttipannu 2023 (680x300) Kuvassa: Tortellinipyttipannu

Somen hittireseptit hurmaavat maulla ja helppoudella

Somen hittireseptit ovat saavuttaneet suosionsa superhelppoudellaan ja hurmaavalla herkullisuudellaan. Kokeile vaikkapa nopeita tortillaburgereita eli smash burger tacoja tai viileää proteiiniherkkua, raejuustojäätelöä. Herkkunälän iskiessä kannattaa testiin laittaa suklaisen pähkinäiset banaaniherkut tai voitaikinasta vain hetkessä valmistuvat helpot viinerit.

Tortillaburger eli smash burger tacos 2023 (680x300) Kuvassa: Tortillaburger eli smash burger tacos

Taklaa hävikki herkullisesti

Hävikkiviikkoa vietetään 11.–17.9.2023. Hävikkiviikon kunniaksi kokosimme yhteen hävikki-ideoita, joilla hyödynnät ylijääneet ruuat edullisiksi aterioiksi ja samalla vähennät ruokahävikkiä kuin huomaamatta. Kokkaa siis esimerkiksi vegemakkarapelti, hävikkicurry tai hävikkimunakas.

havikkimunakas-680x300 Kuvassa: Hävikkimunakas

Lehden kolme pääteemaa:

  1. Pääpaino on huippusuositussa Arjen nikseissä, jotka antavat helppoja ja nopeita vinkkejä arkeen.
  2. Vinkit valintoihin -teema opastaa vastuullisiin valintoihin ruokaan liittyen.
  3. Parasta nyt -teema puolestaan inspiroi sesongin herkuilla ja tekniikkavinkeillä, auttaen viemään omaa ruoanlaittoa seuraavalle tasolle.

Edellisten lisäksi jokainen lehti alkaa super inspiroivalla Innostu-osiolla, joka esittelee juuri nyt kiinnostavimmat ilmiöt ja oivaltavimmat ideat