K-kaupassa
Pirkka-pakkaukset kertovat

Pirkka-pakkaukset kertovat

Pirkka-tuotteiden pakkauksiin painetaan tietoa tuotteen säilyvyydestä ja turvallisesta käytöstä.

Mikäli pakkauksessa on tilaa, kerrotaan aina myös tuotteen ravintoarvot. Osassa tuotteissa neuvotaan myös pakkauksen kierrättämisestä. Lähes kaikissa Pirkka-pakkauksissa on materiaalisymboli, joka helpottaa kodin jätteiden lajittelua ja kierrätystä.

Pakkaustiedot laaditaan huolellisesti

Pirkka-tuotteiden pakkaustiedot laaditaan Ruokakeskon tuotetutkimusyksikössä, jossa Pirkka-koekeittiön kotitalousopettajat myös testaavat ja kirjoittavat pakkauksiin tuotteiden valmistusohjeet.

Pirkka-tuotteissa otettiin ensimmäisten joukossa käyttöön ravintoarvoista kertovat viitteelliset päiväsaantimerkinnät eli vapaaehtoiset GDA-merkinnät. EU:n kuluttajainformaatioasetuksen myötä GDA-käsite korvataan pakkauksissa uudella RI- eli reference intake -merkinnällä.

Kysy lisää!

Asiakkaidemme kiinnostus tuotteiden alkuperää kohtaan kasvaa koko ajan. Ruokakeskon kuluttajapalvelusta asiakas saa selville minkä tahansa Pirkka-tuotteen ainesosien eli raaka-aineiden alkuperämaan. Haluamme varmistua, että asiakkaamme saavat riittävästi tietoa ostopäätöstensä tueksi ja että he voivat olla varmoja tuotteiden laadusta ja turvallisuudesta.

Apua QR-koodista

Pirkka-tuotteiden pakkausmerkintöjen suunnittelussa otetaan mielellään huomioon asiakkaiden toiveita, mutta pakkauksiin ei mahdu kirjoittamaan kaikkea. Apua tuo uusi tekniikka. Joihinkin tuotteisiin on merkitty älypuhelimella luettava QR-koodi. Sen avulla tuotteesta saa enemmän tietoa, kuten käyttö- tai säilytysohjeita, reseptejä tai tietoa tuotteen alkuperästä. Muun muassa Pirkka Reilun kaupan ruusujen pakkauksessa koodin avulla tarjotaan tietoa Reilun kaupan järjestelmästä.

Tutustu lisää pakkausmerkintöihin