Reilun kaupan rypäleitä Intiasta

Reilun kaupan rypäleitä Intiasta

K-ruokakauppojen Reilun kaupan rypäleet tulevat Intiasta, viljelijäosuuskunnalta Sanglista, Maharashtran osavaltiosta. 

Agrocel Pure and Fair Fruits and Nuts Growers Association -viljelijäosuuskunta koostuu 33 pienviljelijäjäsenestä, joista 28 on miehiä ja 5 naisia. Osuuskunnan yhteenlaskettu viljelyala on 44,8 hehtaaria, josta Reilun kaupan viljelmiä on 33,2 hehtaaria. Osuuskunnan jäsenen viljelyala on keskimäärin 2 hehtaaria.

Selkeä toimitusketju tuo reilut rypäleet K-kauppoihin

Osuuskunnan jäsenet tuottavat sekä rusinoita että tuoreita rypäleitä Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti. Reilun kaupan tuoreen rypäleen toimitusketju on lyhyt, selkeä ja kokonaisuudessaan Reilun kaupan sertifioima. Osuuskunta viljelee rypäleet ja Reilu kauppa -sertifioitu vientiyritys Euro Fruits Pvt Ltd järjestää sadonkorjuun, kuljetukset, laaduntarkkailun, pakkaamisen ja kontteihin lastaamisen. Eurofruits myy tuotteen hedelmien maahantuoja TimerFruits B.v:lle, joka hoitaa kuljetuslogistiikan. Kesko ostaa rypäleet TimerFruitsilta. 

Reilun kaupan takuuhinta ja lisä hyödyttää osuuskuntaa

Vuonna 2015 Agrocelin osuuskunnan viljelijät tuottivat Reilun kaupan rypäleitä 48 800 kg ja saivat ne kaikki myytyä Reilun kaupan ehdoin. Tästä määrästä Agrocelin viljelijät saivat Reilun kaupan takuuhinnan ja yli 8000 euroa Reilun kaupan lisää, jonka he käyttivät viljelijöiden yhteiseksi hyödyksi mm. maan laadun testaamiseen, toimistokuluihin ja pankkivakuuksiin.

Osuuskunnan tuotanto parantumisen syiksi osuuskunnan johto luettelee:

  • muutokset lannoitteiden käytössä
  • teknologiaan tehdyt investoinnit
  • viljelijöiden kasvaneen kiinnostuksen viljelmistä huolehtimiseen, koska he ovat saaneet paremman hinnan tuotannostaan
  • viljelijöille järjestetyt koulutukset mm. varastoinnista ja torjunta-aineista.

Reilua kahvia, kaakaota, kukkia ja hedelmiä

Reiluja ostoksia

Sinua saattaisi kiinnostaa