Ruoan hinta puhuttaa

Ruoan hinta puhuttaa

K-ruokakaupat alentavat 2 000 tuotteen hintoja raaka-aineiden maailmanmarkkina-hintojen laskemisen ja kustannusten alenemisen vuoksi. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ruoan hinnan merkitys on korostunut monelle kuluttajalle. Samaan aikaan ruoan laadulla ja paikallisuudella on kasvava rooli ostopäätöksiä tehtäessä. Paikallisten lähituottajien tuotteiden myynti K-kaupoissa kasvoi viime vuonna 15 prosenttia.

”On täysin poikkeuksellista, että kuluttajahinnat ovat laskeneet näin pitkään yhtäjaksoisesti. Viimeksi näin on tapahtunut 50 vuotta sitten. Tämän ja kustannusten laskun seurauksena K-ruokakaupat alentavat noin 2000 tuotteen hintoja. Hintojen tarkistaminen markkinatilanteen mukaan on täysin normaalia päivittäistavarakaupan toimintaa”, toteaa Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala.

Moni asia vaikuttaa ruoan hintaan

Päivittäistavarakaupan tuotteiden ostohinnat muuttuvat säännöllisesti, koska raaka-aineiden hintoihin vaikuttavat raaka-aineen saatavuus, sadon onnistuminen ja eri maiden valuuttakurssimuutokset. Raaka-aineita ostetaan suurissa erissä ja pitkäaikaisilla ostosopimuksilla, joten raaka-aineiden maailmanmarkkinahintojen muutokset siirtyvät vasta viiveellä kuluttajahintoihin. Myös Venäjän-vientikielto on laskenut selvästi kotimaisen ruoan vientiä, mikä puolestaan laskee kuluttajahintoja Suomessa. Lisäksi Kesko on jatkanut omien toimintojen tehostamista. 

Ei yksin hinta vaan myös laatu

”Täytyy muistaa, että hinta ei yksin määritä ruokakauppaa – ruoka on aivan liian arvokas asia käsiteltäväksi vain tästä näkökulmasta. K-ruokakaupat ovat Suomen päivittäistavarakaupan laatujohtajia. Tarjoamme suomalaisille parhaat ruokakaupat, joissa kohtaavat erinomainen palvelu, monipuolisimmat valikoimat sekä kattava valikoima paikallisia suomalaisia tuotteita. Esimerkiksi paikallisten lähituottajien tuotteiden myynti on kasvanut useana vuonna peräkkäin K-ruokakaupoissa, ja viime vuonna paikallisten tuotteiden myynti kasvoi 15%”, jatkaa Rauhala.

Laatu on myös vastuullisuutta

Kilpailukykyinen hintataso on Suomen päivittäistavaramarkkinoilla menestymisen edellytys, mutta maailman vastuullisimpana ruokakauppana K-ryhmän tehtävänä on huolehtia koko elintarvikeketjun hyvinvoinnista.

Kesko ja K-ruokakauppiaat tekevät jatkuvasti konkreettisia toimia suomalaisen ruoantuotannon elinvoimaisuuden turvaamiseksi. Tästä esimerkkeinä ovat Tuottajalle kiitos -toimintamallin lanseeraus sekä paikallisia tuottajia, kauppaa ja kuluttajia yhdistävien Lähiruokatreffien järjestäminen. K-ruokakauppiaat ostivat viime vuonna 570 miljoonalla eurolla paikallisilta tuottajilta tuotteita. Hintojen laskeminen ei saa vaikuttaa suomalaisen ruoan laatuun tai alkutuotannon ja elintarviketeollisuuden elinvoimaisuuteen kielteisesti.

Kauppaketjuittain hintoja alennetaan tammi-helmikuussa seuraavasti:

  • K-citymarketeissa noin 2000 tuotteessa,
  • K-supermarketeissa noin 1350  tuotteessa ja
  • K-marketeissa noin 550 tuotteessa.

Ensimmäiset hintojen alennukset tulivat voimaan tammikuun alussa, ja seuraavat alennukset tehdään helmikuussa. Tutustu jo nyt K-citymarketin hintavertailuun ja esimerkkeihin K-supermarketien laskeneista hinnoista.

Myös gluteenittomien tuotteiden hinnat laskivat

Myös gluteenittomien tuotteiden hinnat alenivat tammikuussa. Tutustu esimerkkilistaan K-citymarketeissa alennetuista gluteenittomista tuotteista.

Edulliset reseptit ja säästövinkit

Sinua saattaisi kiinnostaa