K-ryhmä ja Smartmile pilotoivat uudenlaista kaikille avointa pakettipalvelua Tampereella

K-ryhmä ja Smartmile pilotoivat uudenlaista kaikille avointa pakettipalvelua Tampereella

Uusi palvelu mahdollistaa verkko-ostajille pakettien ohjauksen kaikista maailman verkkokaupoista yhteen valitsemaansa pakettiautomaattiin K-ryhmän kaupoissa. Ensimmäiset pakettiautomaatit otetaan 1.3.2018 käyttöön K-Citymarket Linnainmaalla ja K-Supermarket Kaukajärvellä Tampereella.

Suuren kapasiteetin pakettiautomaatit ovat avoimessa yhteiskäytössä kaikille pakettipalvelujen tarjoajille. Kansainvälinen pikakuljettaja DHL Express on yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka toimittaa paketteja suoraan uusiin automaatteihin.

”K-ryhmä kehittää aktiivisesti asiakkaidensa arkea helpottavia palveluita. K-ruokakaupat tarjoavat jo Suomen päivittäistavarakaupan laajimmat paketti- ja postipalvelut, noin 850 K-ruokakaupasta eri puolilla Suomea. Lähdemme nyt yhdessä merkittävien suomalaisten yrityskumppanien ja Smartmilen kanssa pilotoimaan uutta palvelua ensimmäisenä Suomessa. Tavoitteena on tarjota asiakkaille helppo ja vastuullisia arvoja edistävä tapa noutaa eri verkkokauppatilauksensa yhdestä pisteestä”, sanoo K-ryhmän palvelujohtaja Petri Toivonen.

“Olemme todella iloisia aloittaessamme yhteistyön merkittävän kaupan alan toimija K-ryhmän kanssa. Tavoitteenamme on yhdessä tuottaa verkko-ostajille paras pakettien noutokokemus”, toteaa Smartmilen toimitusjohtaja Aku Happo.

”Mikäli pilotti on onnistunut, palvelua laajennetaan myös muihin K-ryhmän kauppoihin”, kertovat Petri Toivonen K-ryhmästä ja Aku Happo Smartmileltä.

Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelma toimi yhtenä yhteistyön alullepanijoista. Kaikkien pakettitoimittajien hyödynnettävissä oleva jakelumalli vähentää jakeluliikennettä, ruuhkia ja päästöjä ja sopii siten täydellisesti kaupungin kestävän kehityksen periaatteisiin.

”Tampereen tavoitteena on olla teknologisen kehityksen mallikaupunki ja alusta yritysten liiketoiminnan kehittämiselle. Haluamme tarjota ratkaisuja, kuten nyt kokeiltava palvelu, jotka parantavat kaupunkilaisten elämänlaatua ja alueemme kilpailukykyä. Digitalisaation avulla voidaan helpottaa arkea, lisätä hyvinvointia ja turvallisuutta sekä synnyttää uutta liiketoimintaa", sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Asiakas taas hyötyy siitä, kun saa kaikki verkko-ostoksensa samaan paikkaan, voi valita itse noutoajan kaupan aukioloaikojen puitteissa ja hoitaa samalla kertaa myös muut arjen ostoksensa.

Automaatit rakentaa suomalainen Konecranes. Niissä on hyödynnetty uudenlaista robotiikkaa, joka tuo paketit noutopisteelle. Laite hyödyntää syvyyden lisäksi myös korkeutta, jolloin sinne mahtuu samanaikaisesti jopa 300 lähetystä.

Lue lisää pakettiautomaatin käytöstä K-Citymarket Linnainmaan ja K-Supermarket Kaukajärven sivuilta.

Sinua saattaisi kiinnostaa