Turun Sinappia tasa-arvon nuotiolla

Turun Sinappia tasa-arvon nuotiolla

Päivitetty 25.9.2018

Tervetuloa tasa-arvon nuotiolle! Turun Sinappia tukee nuorten harrastusmahdollisuuksia 70-vuotisjuhlavuotenaan yhdessä Suomen Partiolaisten kanssa.

Kahta en vaihda..

Jo 70 vuotta Turun Sinappia on ollut osa ruokakulttuuriamme. Turun Sinappia on kuulunut kaikkien suomalaisten ruokapöytiin yhteiskunnalliseen asemaan, ikään, uskontoon, ammattiin, ihonväriin, sukupuoleen tai ruokailutottumuksiin katsomatta.

Turun Sinappia tukee juhlavuotenaan Suomen Partiolaisten tavoitetta tarjota kaikille Suomessa asuville lapsille ja nuorille yhtäläinen mahdollisuus harrastaa. Nuotiopiireihin ovat kaikki olleet aina tasavertaisesti tervetulleita. Olkoon niin vastakin.

..toinen on yhteinen nuotiopiiri

Turun Sinappia ja Suomen Partiolaiset perustivat toukokuussa 2018 nuorten eriarvoistumisen ehkäisemiseksi stipendirahaston, jonka tavoitteena on tukea konkreettisin varustepaketein Suomessa asuvien nuorten yhtäläistä mahdollisuutta harrastaa. Tasa-arvon sanomaa tukee vahvasti myös K-ryhmä, joka on mukana yhteistyössä ehkäisemässä nuorten eriarvoistumista.

Tasa-arvon stipendirahastoon lahjoitetaan vuoden 2018 elo-joulukuussa 5 senttiä jokaisesta K-ruokakaupassa myydystä Turun Sinappia -pakkauksesta. Nuoret myös haastetaan sosiaalisessa mediassa edistämään keskinäistä yhdenvertaisuutta. Yhteisistä nuotiopiireistä jaetut kuvat sosiaalisen median kanavissa kasvattavat stipendirahastoa.

turun sinappi tasaarvonnuotiolla 680

Kuten kampanjan Nuotiomestari, toimittaja Riku Rantala sanoo:

"Nuotiomestarina haluan kannustaa jokaista katsomaan vähän ympärilleen ja tunnistamaan tilanteet, joissa nuoret kohtaavat eriarvoisuutta. Näitä tilanteita voi tulla vastaan koulussa, harrastusten parissa ja melkein ihan missä vaan. Eriarvoistumiseen on monia syitä."

Nuotion ääressä jokainen istuu tasa-arvoisesti ringissä. Makkara paistuu tikun nokassa istumapaikasta riippumatta, tarinoita kertoo kukin vuorollaan. Kaverille tehdään tilaa siirtymällä hieman lähemmäs toisia. On siis luonnollista, että Turun Sinappia ja Suomen Partiolaiset istuvat yhteistyöhön tasa-arvon nuotiopiirin äärelle.

Osallistu somessa:

#tasaarvonnuotiolla #turunsinappia70 #partioscout

turun sinappi tasaarvonnuotiolla2 680