K-kauppiailta rekallinen koiranruokaa Pohjoisen valjakkokoirille

K-kauppiailta rekallinen koiranruokaa Pohjoisen valjakkokoirille

Päivitetty 28.12.2020

Pohjois-Suomen valjakkokoirayrittäjät ovat haastavassa tilanteessa koronavuoden turismikadon vuoksi. K-kauppiaat yhdistivät voimansa auttaakseen valjakkokoiria, nappulakaupalla.

K-Market-logo-680x50

Vantaalaisen K-Market Rekolan kauppias Minna Kelamon aloitteesta 150 K-kauppiasta yhdisti voimansa ja hankki rekallisen koiranruokaa toimitettavaksi valjakkoyrittäjien akuutiksi avuksi. Toimitukset Pohjoisen tarhoille alkavat joulun jälkeisellä viikolla.

”Sekä Lappi että valjakkokoirat ovat vahvasti sydäntäni lähellä ja itsellänikin on kaksi ivalolaiselta valjakkotarhalta kotoisin olevaa koiraa. Pohjoisen yrittäjien tämänhetkinen tilanne tuntuu todella kovalta. Monella valjakkotarhalla tilanne turismin loppuessa on se, että säästöt joudutaan aloittamaan koirista,” kertoo vantaalaisen K-Market Rekolan kauppias Minna Kelamo.

Kelamo alkoi pohtia, miten hän ja K-kauppiaskollegat voisivat osaltaan auttaa vaikeassa tilanteessa olevia valjakkokoirayrittäjiä.

”Mieleeni syttyi ajatus, että yhdistämällä voimamme me K-kauppiaat pystymme kyllä yhdessä saamaan isompaakin aikaan auttaaksemme toisia yrittäjiä. Olemmehan yrittäjiä kaikki itsekin,” Kelamo jatkaa.

Pirkka-koiranruokaa 5000 valjakkokoiralle

Kelamo ryhtyi tuumasta toimeen ja perusti joulukuun puolessa välissä ideansa pohjalta Facebookissa ”Husky-projektin”, jonka ideana oli kerätä yhteinen koiranruokatoimitus valjakkoyrittäjille. Kauppiaskollegat ympäri Suomen tarttuivat ideaan lennosta ja ilmoittautuivat sankoin joukoin mukaan. Lyhyessä ajassa Kelamon projektiin ilmoittautui 150 K-kauppiasta, tukenaan Kesko ja K-Market -ketju.

Yhteisvoimin kokoon saatiin kerättyä kokonainen rekallinen Pirkka koiran kuivaruokaa. Mukana kauppiaita on K-Market-, K-Supermarket- ja K-Citymarket-ketjuista, lahjoittavia kauppoja kerääntyi yhteensä 144 kappaletta. Seuraavaksi valjakkoyrittäjät kontaktoitiin yksi kerrallaan läpi, jotta voitiin varmistaa toimitettavan ruoan soveltuminen valjakkokoirien tarpeisiin.

Toimitukset tarhoille alkavat vuoden viimeisellä viikolla ja ne jaetaan yhteensä noin 70 valjakkoyrittäjälle. Koiranruokalavoja toimitetaan tarhoille 1-2 tarhan koosta riippuen. Yhteensä ruokittavia koiria on tarhoissa yli 5000.

”On upeaa, millaisella voimalla K-kauppiaskollegat lähtivät tähän projektiin mukaan. Palaute valjakkoyrittäjiltä on jo tässä vaiheessa ollut todella positiivista. Tällä hankkeella emme vaikeaa tilannetta pysty poistamaan, mutta jonkinlaista helpotusta pystymme osaltamme tarjoamaan,” Kelamo toteaa.