Kesäkohteena Sonkajärvi

Kesäkohteena Sonkajärvi

Päivitetty 1.7.2019

Tässä kylässä kannetaan kesäisin akkoja ja nautitaan maan parhaita vietnamilaisia kevätkääryleitä. Käännä nokka kohti Savoa ja ota suunnaksi Sonkajärvi.

K-Market-logo-680x50

Kauppias Hue Vo luotsaa K-Market Marjapaikkaa Sonkajärvellä, Pohjois-Savossa. Hän vinkkaa, mitä kaikkea Sonkajärven kesällä on tarjottavanaan.

kesäkohteena sonkajärvi kauppias680x290

Erikoisuutena eukonkanto

Eukonkannon MM-kisat ovat se tapahtuma, josta Sonkajärvi luultavasti parhaiten tunnetaan. Tätä spektaakkelia ei kannata jättää välistä, mikäli liikkuu seudulla heinäkuussa! Tapahtumassa on akkojen kanniskelun lisäksi kaikenlaista hauskaa ohjelmaa, kuten musiikkiesityksiä, lähiruokaa ja kesäistä markkinahumua.

Sonkajärven suvi on toki muutakin kuin eukonkantoa. Alueella on viehättäviä luonto- ja kulttuurikohteita, muun muassa Jyrkänkoski, joka on tiettävästi erinomainen perhokalastuspaikka. Patikoijaa ilahduttaa Volokinpolku, joka on niin ikään Jyrkällä sijaitseva 30 kilometriä pitkä luontopolku.

Kulttuurinnälkäinen puolestaan suuntaa Jyrkän Ruukin kesäteatteriin, jossa amatöörinäyttelijät esittävät ammattimaista teatteria.

Ruokaa läheltä ja kaukaa

K-Market Marjapaikan valikoimissa on tuotteita läheltä ja kaukaa. Kaupan erikoisuutena ovat yllättävän suosion saaneet vietnamilaiset kevätkääryleet, jotka kauppias toi valikoimaan.

Kylillä huhutaan, että Sonkakosken myllyn jauhoista tehdyt muurinpohjaletut ovat täysin omaa luokkaansa. "Ja parhaat letut niistä tekee meidän Letunpaistaja-Leena" kauppias kertoo.

Sympaattinen sonkajärveläinen

Kauppias Hue Von mukaan sonkajärveläiset ovat sympaattista porukkaa, jotka välittävät ja huolehtivat toisistaan. Savolaisille tyypillinen huumorintaju ja puheliaisuus ovat myös sonkajärveläisten vakiopiirteitä. Tänne on todellakin helppo kuvitella itsensä viettämään leppoisaa kesälomaa.