Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Auta ruokalahjalla

Auta ruokalahjalla

Auta vähävaraisia lapsiperheitä, ja osallistu Auta ruokalahjalla -keräykseen 7. - 31.12.. Keräykseen voit osallistua valikoiduissa K-Supermarketeissa helposti oman kauppareissusi yhteydessä. Valitse ostoskoriisi muutamia hyvin säilyviä tuotteita, ja jätä ne kaupan keräyspisteeseen. Me toimitamme jouluherkut Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa niitä tarvitseville. Yli 120 K-Supermarketeissa voi lahjoittaa ruokalahjan vähävaraiselle lapsiperheelle.

Näin osallistut Auta Ruokalahjalla -keräykseen:

  • Tarkista mukana olevat K-Supermarketit tästä.
  • Osallistua voit 7.12.–31.12. välisenä aikana.
  • Osta hyvin säilyviä ruoka-tarvikkeita, jotka eivät tarvitse kylmäsäilytystä.
  • Jätä ostamasi tuotteet Auta Ruokalahjalla -keräyspisteeseen.
  • K-Supermarket-kauppiaat toimittavat Mannerheimin Lastensuojeluliiton avulla ruokalahjoitukset apua tarvitseviin lapsiperheisiin.

Lapsiperheiden avun tarve on kasvanut

KSM joulu lapsia 680x300 Yli 120 K-Supermarketia ympäri Suomen toteuttaa tänä jouluna ensimmäistä kertaa Auta Ruokalahjalla -keräyksen, jossa on mahdollisuus auttaa vähävaraisia lapsiperheitä ruokalahjoituksin. Keräys alkaa tiistaina 7.12., ja se toteutetaan yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa. Lisäksi K-Supermarketit tekevät erillisen 100 000 € lahjoituksen Mannerheimin Lastensuojeluliiton kautta.

Lapsiperheköyhyys koskettaa Suomessa yli 120 000 lasta*. Koronapandemia on lisännyt lapsiperheiden avun tarvetta koko Suomessa, mutta pienituloisuudessa on myös alueellisia eroja. Lapsiperheiden pienituloisuus oli yleisintä Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa. K- Supermarketista valtaosa tekee jatkuvaa yhteistyötä erilaisten avustusjärjestöjen kanssa. K-Supermarketeista valtaosa tehdyn kyselyn mukaan 96 % vastanneista kaupoista, sanoo tekevänsä hyväntekeväisyyttä jatkuvasti. Yleisimmät tavat auttaa ovat hävikkiruoan lahjoittaminen vähävaraisille seurakuntien tai järjestöjen kautta, koulujen ja paikallisten urheiluseurojen tukeminen sekä erilaiset keräykset juhlapyhien yhteydessä.

Auta Ruokalahjalla -keräys järjestetään 7–31.12.2021, ja asiakkaat voivat osallistua keräykseen lahjoittamalla hyvin säilyviä elintarvikkeita. Lahjoitetut jouluherkut jaetaan eri puolilla Suomea Mannerheimin Lastensuojeluliiton kohtaamispaikoissa lapsiperheille. Auta Ruokalahjalla -keräyksen lisäksi K-kauppiailla voi olla omia paikallisia keräyksiä joulun aikana.

”Hyvä ruoka on keskeinen osa joulua, joten halusimme osallistua vaikeassa tilanteessa olevien lapsiperheiden auttamiseen erityisesti nyt, kun avun tarve on entisestään kasvanut. Kaikilla ei ole mahdollisuutta ostaa joulupöytään haluamiaan ruokia ja herkkuja. Keräys on asiakkaillemme konkreettinen tapa auttaa. Lisäksi K-Supermarketit tekevät erillisen 100 000 euron lahjoituksen Mannerheimin Lastensuojeluliiton kautta. Summa jaetaan ruokalahjakortteina 2 000:lle apua tarvitsevalle perheelle”, kertoo K-Supermarketin ketjujohtaja Anne Hujala.

”Lapsiperheiden köyhyys on ollut ongelma jo aiemmin, mutta koronakriisi on vielä pahentanut tilannetta. Taustalla on muun muassa irtisanomisia ja lomautuksia. Ruoka-avulle on jatkuva tarve. On ilo saada tarjota apua eri tavoin mahdollisimman monelle perheelle”, sanoo MLL:n viestintä- ja varainhankintajohtaja Liisa Partio.

*Lähteet: Tilastokeskus tulonjakotilasto 2019, THL:n Lasten pienituloisuusaste 2019 -tilasto ja K-Supermarketien hyväntekeväisyyskysely 09/2021, n=133